Pirukas lehtpeedi ja Västerbottensosti juustuga

Rootslaste armastatud magus-soolakas Västerbottensost® juust sobib hästi koos mahlaka lehtpeediga lahtise piruka sisse.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

100 g külma võid

150 g nisujahu

1-3 sl külma vett

näpuotsaga soola

Täidis:

100 g lehtpeeti

100 g riivitud Västerbottensost® või muud kõvemat juustu

1 sl õli

2-3 küüslauguküünt

2 muna

2 dl vahukoort või kohvikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista pirukapõhja tainas selle retsepti järgi, suru pirukavormi põhjale ja külgedele ning pane pooleks tunniks külmkappi.

Tükelda lehtpeet umbes sentimeetripikkusteks tükkideks. Koori ja haki küüslauk. Riivi juust peenelt.

Kuumuta pannil õli, lisa küüslaugutükid ning prae umbes 15 sekundit, et õli maitsestuks. Siis lisa hakitud lehtpeet ning prae segades mõned minutit, kuniks lehtpeedi lehed on närtsinud ja varretükid kergelt läbi küpsenud. Eemalda pann tulelt.

Kui pirukapõhi on külmas seisnud, tõsta see küpsema eelkuumutatud 200*C ahju. Küpseta umbes 7-10 minutit.

Siis tõsta põhi ahjust välja, tõsta peale küpsetatud lehtpeet, puista peale riivitud juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga. Vala muna-kooresegu pirukale. Tõsta pirukas ahju tagasi, küpseta 200*C ahjus 15-20 minutit, kuniks täidis on hüübinud.

Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 23.07.2017 20:29

Meile väga maitses - nii soojast peast kui jahtunult.