Chia fresca kurgiga

Värskendav jõujook kurgiga. Tšiiaseemnejook säilib kinnises pudelis külmkapis paar päeva.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

0,5 pikka kurki

5 dl tavalist või kasemahla või kookosvett

2-3 sl tšiiaseemneid

1 sl laimimahla

maitse järgi suhkrut

Valmistamine

Koori ja tükelda kurk. Pane kurgitükid ning pool (kookos)veest kannmikserisse või saumikseri kaussi ning töötle üntlaseks. 

Pane kurgipüree, ülejäänud (kookos)vesi, tšiiaseemned ja laimimahl kaanega nõusse. Kaaneta nõu ja "šeigi" ühtlaseks. Lase tšiiaseemnetel 15 minutit paisuda, jooki selle aja jooksul paar korda loksutades.

Soovi korral maitsesta suhkruga. 

Idee Soome ajakirjast Yhteishyvä, pildid tegid Nami-Nami toimetaja Martiina ja Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR