400 g tillukesi kaheksajalgu (u 24 tk)
4 sl oliiviõli
1 sl võid
2 hakitud küüslauguküünt
125 ml punast veini
500 g konservitud purustatud tomateid
1-2 tervet nelki
näpuotsaga 'peperoncino' tšillihelbeid
1 sl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:pehmet polentat
Puhasta kaheksajalad hoolega. Tee pea ja kombitsate vahele sisselõige, lükka nokk välja ja eemalda. Väiksemad kaheksajalad jäta terveks, suuremad lõika pooleks.
Kuumuta potis õli ja või. Lisa küüslauk ja prae keskmisel kuumusel minut aega. Lisa kaheksajalad ja kuumuta, kuna vedelik on aurustunud ja kaheksajalg kergelt jumekas. Lisa vein ning keeda kergelt kokku.
Lisa tomatid, loorberileht, nelk, peperoncino, petersell, sool-pipar. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott/pann kaanega ning hauta umbes 30 minutit. Kontrolli aeg-ajalt, et midagi kinni ei hakka poti põhja.
Lisa 1,25 dl vett ning kuumuta veerand tundi. Siis lisa veel 1,25 dl vett ja kuumuta, kuni kaste on kenasti kokku keenud ja kaheksajalg pehme. Timmi maitse parajaks, eemalda loorberileht ja nelgid.
Serveeri koos pehme polentaga - polenta peale tõsta paar mõned kaheksajalad ja seejärel tomatikaste.
Beebikaheksajalad tomatis
Retsept on mugandatud Tessa Kirose Veneetsia-raamatust.