Jersey style hot-dog

USAs New Jersey osariigis serveeritakse hot doge grillitud kartulitega.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 suurt Yukon Gold kartulit (u 1,3 kg)

3 suurt punast paprikat

3 suurt sibulat

80 ml oliiviõli

6 küüslauguküünt

3 tl soola

1,5 tl musta pipart

12 pikka veiselihast hot dogi vorstikest

12 hot dogi saia

Valmistamine

Lõika kartulid pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika paprika õhukesteks viiludeks. Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk peeneks. 

Sega suures kausis kartulid, paprika, sibul, õli, peenestatud küüslauk, sool ja pipar. 

Pane kahele 23x33 cm fooliumpannile ning tõsta grillrestile keskmisel kuumusel. Kata fooliumiga ning küpseta 30-35 minutit, kuni kartulid on küpsed. Tõsta tulelt. 

Küpseta hot dog vorstikesed keskmise kuumusega grillil küpseks (7-9 minutit, pööra aeg-ajalt). Aseta ka hot dog saiakesed grillile soojenema. 

Siis aseta iga saia keskele kuum hot dog vorst ning kartulisegu. Serveeri, kõrvale paku ülejäänud kartulisegu. 

Nipid ja soovitused:

  • Kartulite viilutamise asemel võid need ka kuubikuteks lõigata. Algretsepti juures kommenteeris keegi, et neid kutsutakse Jerseys "Italian hot dogs" ja et kartulid-paprikad-sibul praetakse pannil ning neile lisatakse korralik näputäis Itaalia maitseainesegu (nt pitsamaitseinet, Italian seasoning)
  • Samuti kommenteeriti, et "Itaalia hot dogide" (Newark Style Italian Hot Dogs) valmistamiseks ei kasutata tavalist hot-dog kuklit vaid hoopis "pizza bread" (vt seda fotot).

Allikas: Taste of Home

LISA KOMMENTAAR