Juudi kanasupp

Kuulus "juudi penitsilliin", mida süüakse reede õhtuti

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur kana

4 l vett

4 porgandit

1 pastinaak soovi korral

4 sellerivart

1 suur sibul

mõned petersellioksa

1 sl mere- või kivisoola

korralik punt tilli

6-8 musta pipra tera

2 loorberilehte

Valmistamine

Pane kana suurde potti, kalla peale  külm vesi ja kuumuta aeglaselt keemiseni. Koori pinnale tekkiv vaht vahukulbiga. Kui enam vahtu ei teki, lisa potti sool, pipar ja loorberilehed. 

Pese porgandid ja pastinaak. Pane 2 porgandit ja 2 sellerivart kõrvale - need lisad supile hiljem. Ülejäänud porgandid, sellerivarred ning sibul (puhas, aga koorimata) ja pastinaak lõika pikuti pooleks. Lisa köögiviljad ning petersellioksad ning jämedamad tillivarred potti ning keeda suppi tasasel tulel 2-3 tundi, kuni leem on piisavalt maitsekas. 

Kana rinnaliha võid pärast esimest tundi potist välja õngitseda, tükkideks lõigata ja ootele jätta - siis on see supis pärast mahlakam. 

Kui supp on piisavalt kaua keenud ja leem maitsekas, siis kurna puljong läbi sõela uude ja veidi väiksemasse potti. Pane leem uuesti tulele. 

Tükelda ennist kõrvale pandud 2 porgandit ja 2 sellerivart väikesteks tükkideks ja pane leeme sisse. Kuumuta keskmisel tulel, kuni köögiviljad on pehmed. Mõned minutid enne serveerimist lisa supi sisse tükeldatud kana rinnaliha ning soovi korral ka luudelt puhastatud lihatükid. 

Lisa julgelt hakitud tilli, maitsesta vajadusel veel soola-pipraga ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa supile supinuudleid (Kleinblatt, vermišellid) või matsapallikesi (retsept lisamisel), aga siis pole supp enam gluteenivaba.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ilse Metsamaa.. 

LISA KOMMENTAAR