175 g poolitatud kuivatatud rohelisi herneid
1 sl oliiviõli
1 väike hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1 sl mahedamaitselist karripulbrit
400 g lehttainast
määrimiseks muna
Pane herned potti. Kalla peale külm vesi ning kui vähegi võimalik, siis leota herneid mõned tunnid.
Siis vaheta vesi ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning keeda umbes 45 minutit või kuni herned on pehmed. Nõruta.
Kuumuta õli suurel praepannil tugeval kuumusel. Lisa sibul ja prae 5 minutit, kuni sibul veidi pehmeneb. Lisa küüslauk ja prae veel 1-2 minutit. Lisa karripulber ja kuumuta segades 30 sekundit. Lisa keedetud herned ja 4 sl külma vett. Kuumuta segades umbes 5 minutit või kuni vedelik on aurustunud. Lase täielikult jahtuda.
Kuumuta ahi 200°C.
Lõika lehttainast 24 ketast läbimõõduga 8 cm. Pintselda tainaservad munaga. Tõsta iga tainaketta keskele napp supilusikatäis hernetäidist, siis murra poolkuukujuliseks pirukaks. Näpista servad tugevasti kokku, otsad keera teravatipuliseks.
(Siinkohal võib pirukad kuni kuuks ajaks sügavkülma panna).
Aseta (kahele) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda ülejäänud munaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pirukad on kuldsed ja puhvis. Lase enne serveerimist mõned minutid jahtuda.
Allikas: Taste.com.au Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Malta karri-hernepirukad (pastizzi)
Väikesed hernetäidisega pirukad on armastatud tänavatoit Maltal, kus neid tuntakse pastizzi nime all. Originaalis tehakse neid veidi filotainast meenutava õhulise-kihilise tainaga, aga poest ostetud lehttainas sobib hästi asendama.