Malta karri-hernepirukad (pastizzi)

Väikesed hernetäidisega pirukad on armastatud tänavatoit Maltal, kus neid tuntakse pastizzi nime all. Originaalis tehakse neid veidi filotainast meenutava õhulise-kihilise tainaga, aga poest ostetud lehttainas sobib hästi asendama.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

175 g poolitatud kuivatatud rohelisi herneid

1 sl oliiviõli

1 väike hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

1 sl mahedamaitselist karripulbrit

400 g lehttainast

määrimiseks muna

Valmistamine

Pane herned potti. Kalla peale külm vesi ning kui vähegi võimalik, siis leota herneid mõned tunnid.

Siis vaheta vesi ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning keeda umbes 45 minutit või kuni herned on pehmed. Nõruta. 

Kuumuta õli suurel praepannil tugeval kuumusel. Lisa sibul ja prae 5 minutit, kuni sibul veidi pehmeneb. Lisa küüslauk ja prae veel 1-2 minutit. Lisa karripulber ja kuumuta segades 30 sekundit.  Lisa keedetud herned ja 4 sl külma vett. Kuumuta segades umbes 5 minutit või kuni vedelik on aurustunud. Lase täielikult jahtuda.

Kuumuta ahi 200°C. 

Lõika lehttainast 24 ketast läbimõõduga 8 cm. Pintselda tainaservad munaga. Tõsta iga tainaketta keskele napp supilusikatäis hernetäidist, siis murra poolkuukujuliseks pirukaks. Näpista servad tugevasti kokku, otsad keera teravatipuliseks. 

(Siinkohal võib pirukad kuni kuuks ajaks sügavkülma panna).

Aseta (kahele) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda ülejäänud munaga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pirukad on kuldsed ja puhvis. Lase enne serveerimist mõned minutid jahtuda.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks vali veganitele sobiv lehttainas ja pintselda pirukad pealt oliiviõliga ja mitte lahtiklopitud munaga.
  • Valik Malta retsepte Nami-Namis

Allikas: Taste.com.au Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR