1,3 kg seapõski
1 sibul
5 dl kuiva punast veini
400 g purustatud konservitud tomateid
1 sl hakitud värsket rosmariini ja/ või tüümiani
praadimiseks õli
soola ja musta pipart
Patsuta seapõsed köögipaberiga kuivaks. Koori porgandid, lõika 1,25 cm paksudeks viiludeks. Haki sibul 0,6 cm suurusteks kuubikuteks. Lõika sellerivarred 0,6 cm viiludeks. Haki ürdid.
Kuumuta õli ahjupotis keskmisel kuumusel. Maitsesta seapõsed soola ja pipraga ning pane pannile, aga ära panni liiga üle koorma, prae jaokaupa. Prae ühelt poolt umbes 4 minutit, siis pööra ümber ja pruunista ka teiselt poolt. Tõsta pruunistatud seapõsed pannilt, tõsta kõrvale. Pruunista ülejäänud seapõsed samal moel.
Samal ajal kuumuta ahi 150 °C. Lisa pannile sibul, porgand ja varsseller ning prae umbes 5 minutit, aga ära pruunista.
Lisa vein, purustatud tomatid ja hakitud rosmariin. Kuumuta keemiseni, siis lisa pruunistatud seapõsed uuesti potti ning sega läbi. Kata pott kaanega ning tõsta 150-kraadisesse ahju.
Hauta umbes 2,5-3 tundi, kuni seapõsed on täiesti pehmed.
Serveeri makaronide või polentaga.
Allikas: SeriousEats.com
Seapõsed tomati-veinikastmes
Itaaliahõnguline hautis seapõskedega.