225 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat (triiki!)
0,5 tl soola
150 g suhkrut
1,5 tl riivitud laimikoort
80 ml mahedamaitselist õli
120 ml kookospiima
1 keskmise suurusega küps avokaado
2 sl laimimahla
Glasuur:150 g tuhksuhkrut
1 sl kookospiima
3 sl laimimahla
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri keeksivorm kergelt õliga ja puista üle jahuga. Liigne jahu raputa vormist välja.
Sega kuivained - jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool - omavahel.
Pane suhkur väikesesse kaussi, lisa riivitud laimikoor ja hõõru see suhkru sisse, kuni saad ühtlase segu. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja uurista viljaliha lusikaga kesta seest välja. Püreesta avokaado saumikseriga, lisa suhkrusegu, kookospiim, õli ja laimimahl.
Sõelu hulka jahusegu ning sega õrnalt ühtlaseks. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit ehk kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.
Lase valmis keeksil 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta see restile jahtuma. Kaunista glasuuriga.
Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur kookospiima ja laimimahlaga, sega ühtlaseks.
Torka puutikuga keeksi sisseaugud, nirista glasuur aukudesse ja siis kata keeks üleni glasuuriga. Lase glasuuril taheneda.
Nami-Nami toimetaja Kaare retsept ja foto (vt Kaare blogipostitust)
Et tulemus jääks ilus roheline, tuleb kasutada küpset avokaadot, kindlasti mitte seest pruuniks muutunud vilja. Pärast avokaado püreestamist tuleks tainas kiiresti kokku segada ja keeks ruttu ahju panna, et avokaado ilus roheline värv ei hakkaks õhu käes tumenema.
Ma olen seda teinud - väga maitsev :)
Kohutav söögisooda maitse, ilmselt kuskil kirjaviga????
minul ka. äkki 2 l. küpsetuspulbrit ja 1 l. soodat on liiga palju?
Anneli ja Liisa, kas võtsite soodat triiki või kuhjaga? Ja kas oli 5 ml mõõdulusikas või äkki suvaline (ja ehk veidi suurem) teelusikas?
Avokaado-laimikeeks
Kevadiselt roheline avokaadokeeks, mis sobib ka veganitele.