Avokaado-laimikeeks

Kevadiselt roheline avokaadokeeks, mis sobib ka veganitele.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

225 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat (triiki!)

0,5 tl soola

150 g suhkrut

1,5 tl riivitud laimikoort

80 ml mahedamaitselist õli

120 ml kookospiima

1 keskmise suurusega küps avokaado

2 sl laimimahla

Glasuur:

150 g tuhksuhkrut

1 sl kookospiima

3 sl laimimahla

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri keeksivorm kergelt õliga ja puista üle jahuga. Liigne jahu raputa vormist välja. 

Sega kuivained - jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool - omavahel. 

Pane suhkur väikesesse kaussi, lisa riivitud laimikoor ja hõõru see suhkru sisse, kuni saad ühtlase segu. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja uurista viljaliha lusikaga kesta seest välja. Püreesta avokaado saumikseriga, lisa suhkrusegu, kookospiim, õli ja laimimahl.

Sõelu hulka jahusegu ning sega õrnalt ühtlaseks. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 45-50 minutit ehk kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. 

Lase valmis keeksil 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta see restile jahtuma. Kaunista glasuuriga.

Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur kookospiima ja laimimahlaga, sega ühtlaseks. 

Torka puutikuga keeksi sisseaugud, nirista glasuur aukudesse ja siis kata keeks üleni glasuuriga. Lase glasuuril taheneda. 

Loe veel:

Nami-Nami toimetaja Kaare retsept ja foto (vt Kaare blogipostitust)

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 16.03.2017 18:51

Et tulemus jääks ilus roheline, tuleb kasutada küpset avokaadot, kindlasti mitte seest pruuniks muutunud vilja. Pärast avokaado püreestamist tuleks tainas kiiresti kokku segada ja keeks ruttu ahju panna, et avokaado ilus roheline värv ei hakkaks õhu käes tumenema.

Merle Merle Sirk
postitatud 23.03.2017 08:36

Ma olen seda teinud - väga maitsev :)

Anneli
postitatud 25.03.2017 23:22

Kohutav söögisooda maitse, ilmselt kuskil kirjaviga????

Liisa
postitatud 31.03.2017 21:01

minul ka. äkki 2 l. küpsetuspulbrit ja 1 l. soodat on liiga palju?

Pille
postitatud 07.04.2017 16:55

Anneli ja Liisa, kas võtsite soodat triiki või kuhjaga? Ja kas oli 5 ml mõõdulusikas või äkki suvaline (ja ehk veidi suurem) teelusikas?