Metsseapada

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
3 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-1,5 kg metssealiha

2-3 punast sibulat

suur peotäis pohli

1 sl kadakamarju

paar oksa rosmariini

paar loorberilehte

200 ml punast marjaveini

meresoola ja musta terapipart

Valmistamine

Tükelda metssealiha umbes 4x4 cm kuubikuteks. Pruunista pannil igast küljest. 

Tõsta lihatükid mahukasse ahjupotti, lisa kõik ülejäänud koostisained. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 2 tundi. Maitse tekkinud hautamisleent - vajadusel maitsesta soola-pipraga. Kui oled kasutanud kuiva veini, siis võid lisada ka veidi suhkrut või mett.

Serveeri liha koos praetud metsaseente ja näiteks kartuli-selleripüree või ürdikartulitega

Retsept on raamatust "Ehe Eesti köök". Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.02.2018 14:42

Väga maitsev roog sai, minul oli pekitriibuga küljetükk ja see maitses suurepäraselt. Liha pruunistades (enne hautamist) praadisin suure osa nahaalust rasva kenasti krõbedaks ja siis ei olnud hiljem ka spetsiifilist maitset niiväga tunda. Niiet mina soovitan siin retseptis kasutada veidi pekisemaid (rasvasemaid) lihatükke.