Porgandipirukas kohupiimatainal

Mahlakas plaadipirukas.

Kogus
ahjuplaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kohupiimatainas:

500 g teralist kohupiima

250 g sulatatud võid

400 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl suhkrut

1 tl soola

Porgandikate:

1 kg porgandeid

3 sibulat

praadimiseks võid ja/ või õli

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

250 g hapukoort

Valmistamine

Valmista esmalt kohupiimatainas. Sega kohupiim sulatatud võiga. Sega kuivained omavahel, lisa kohupiimasegule. Sõtku tainas ühtlaseks. 

Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga, suru tainas ühtlaselt plaadile. 

Puhasta porgandid, riivi jämeda riiviga. Haki sibul.

Kuumuta suurel pannil veidi õli. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Lisa riivitud porgandid ning prae veel mõned minutid. Maitsesta segu soola, pipra ja riivitud muskaadiga. Sega juurde hapukoor.

Tõsta porganditäidis ühtlase kihina kohupiimatainale. Küpseta 200 C ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on kenasti läbi küpsenud. 

Retsept on mugandatud siit blogist. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.03.2017 18:01

Tegin täna, väikeste mugandustega. Oli tõesti mahlakas ja maitsev pirukas. Muskaatpähklit ja soola võib lisada üsna julgesti, vähemalt magusamate porgandite puhul.

ÕunaIiris
postitatud 28.08.2017 17:29

Töötab väga hästi ka kapsapirukana ;)

Anne
postitatud 10.09.2017 08:08

Ei maitsenud see pirukas. Hapukoor teeb katte hapukaks, võibolla sobiks rõõsk koor psremini....

Maalt ja hobusega
postitatud 17.03.2020 19:57

Huvitav.

Maire Rand
postitatud 07.03.2022 09:44

Nii maitsev!

Elsa Leiten
postitatud 08.03.2022 15:42

Jaa, see pirukas on üks mu suur lemmik!