500 g teralist kohupiima
250 g sulatatud võid
400 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl suhkrut
1 tl soola
Porgandikate:1 kg porgandeid
3 sibulat
praadimiseks võid ja/ või õli
soola ja musta pipart
riivitud muskaatpähklit
250 g hapukoort
Valmista esmalt kohupiimatainas. Sega kohupiim sulatatud võiga. Sega kuivained omavahel, lisa kohupiimasegule. Sõtku tainas ühtlaseks.
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga, suru tainas ühtlaselt plaadile.
Puhasta porgandid, riivi jämeda riiviga. Haki sibul.
Kuumuta suurel pannil veidi õli. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Lisa riivitud porgandid ning prae veel mõned minutid. Maitsesta segu soola, pipra ja riivitud muskaadiga. Sega juurde hapukoor.
Tõsta porganditäidis ühtlase kihina kohupiimatainale. Küpseta 200 C ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on kenasti läbi küpsenud.
Retsept on mugandatud siit blogist.
Tegin täna, väikeste mugandustega. Oli tõesti mahlakas ja maitsev pirukas. Muskaatpähklit ja soola võib lisada üsna julgesti, vähemalt magusamate porgandite puhul.
Töötab väga hästi ka kapsapirukana ;)
Ei maitsenud see pirukas. Hapukoor teeb katte hapukaks, võibolla sobiks rõõsk koor psremini....
Huvitav.
Nii maitsev!
Jaa, see pirukas on üks mu suur lemmik!
Porgandipirukas kohupiimatainal
Mahlakas plaadipirukas.