1 keskmise suurusega avamaakurk
2,5 dl riisiäädikat
100 g suhkrut
1 porgand
2 sl heledat sojakastet
1 sl maapähkliõli
1 sl mett
2 hakitud küüslauguküünt
500 g kanakintsuliha
1 pikk sai või 4 piklikku kuklit
1 sl majoneesi
4 pehmet võisalatilehte
1 sl tšillikastet
paar värsket koriandrioksa
Lõika kurk köögiviljakoorija abil pikkadeks laastudeks. Pane kurgiribad kaussi, lisa 1 tl soola ja lase tund aega maitsestuda.
Kuumuta riisiäädikas ja suhkur väikeses potis keskmisel kuumusel. Sega, kuni suhkur on lahustunud, siis tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Nüüd lõika porgand köögiviljakoorijaga pikkadeks laastudeks. Siis aseta porgandilaastud kohakuti ja lõika peenikesteks tikkudeks.
Pane kurgilaastud (sh vedelik) ja porgandiribad äädikasegu sisse ja lase vähemalt 2 tundi või üleöö maitsestuda.
Sega sojakaste, maapähkliõli, mesi ja küüslauk omavahel. Lisa kanakintsufileed ja lase vähemalt 2 tundi või üleöö maitsestuda.
Kuumuta kergelt õlitatud grillpann keskmisel kuumusel. Lisa kanakintsufileed ja prae mõlemalt poolt umbes 5 minutit või kuni kanatükid on pruunistunud ja kana läbinisti küps. Lõika paksudeks viiludeks.
Lõika saiad horisontaalselt (peaaegu) pooleks, pane lõikepind 20 sekundiks vastu grillpanni, et sai soojeneks.
Nõruta marineeritud kurk ja porgand.
Serveerimiseks määri saiale veidi majoneesi, siis täida ribastatud lehtsalati, kanaviilude kurgi-tomati, tšillikastme ja värske koriandriga.
Allikas: Taste.com.au
Banh mi kanaga
Pehmes piklikus kuklis on rohkelt värskeid ürte ja maitsev grillkana. Vietnami köögi hitt!