Väikesed šarlotid kama, jõhvikate ja valge šokolaadiga

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Väikesed šarlotid kama, jõhvikate ja valge šokolaadiga oli Kaare Sova võistlustöö "Tort isamaale 2011" võistlusel.

Kogus
4 koogikest
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kama-biskviitküpsised:

3 muna

75 g suhkrut

15 g kartulitärklist või maisitärklist

40 g kamajahu

40 g nisujahu

Kohupiimakreem:

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 tl suhkrut

vanillisuhkrut

200 g maitsestamata kohupiimapastat

1,5 sl želatiinipulbrit

50 g valget šokolaadi

2-3 sl jõhvikapüreed + maitse järgi suhkrut

Kaunistuseks:

külmutatud jõhvikaid

tuhksuhkrut

Valmistamine

Valmista eelmisel päeval kamanäpud ehk kama-biskviitküpsised - ahjust võttes on need pehmed nagu biskviit, seistes aga muutuvad (kuivavad) krõbedaks.

Küpsiste tegemiseks eralda munavalged ja vahusta pehmeks vahuks. Lisa suhkur ning vahusta edasi, kuni tekib tugev läikiv vaht. Klopi munakollased kergelt lahti ning lisa õrnalt segades munavalgevahule.

Teises kausis sega omavahel kamajahu ja nisujahu ning sõelu jahud munavahu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks.

Pane tainas piimapaki kilest tehtud pritskotti ja pritsi ühepikkused triibud (umbes 2 cm laiad ja 7 cm pikad) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta 175-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised muutuvad kuldpruuniks.

Valmista kohupiimakreem. Selleks vahusta rõõsk koor vanillisuhkru ja 2 teelusikatäie tavalise suhkruga. Lisa kohupiimakreem ja sega ühtlaseks.

Jaga kreem kaheks. Ühele osale lisa jõhvikapüree, teisele sulatatud valge šokolaad.

Paisuta želatiin vees ja sulata vesivannil. Jahuta veidi ja sega suurem osa jõhvikakreemi hulka. Natuke želatiini pane ka kohupiima-šokolaadikreemi hulka, kuigi šokolaad muudab kreemi isegi tugevamaks.

Lõika papist ribad ja kleebi need otsapidi kleeplindiga kokku, nii et moodustuksid väikesed ümmargused vormid. Proovi ja katseta, mitu küpsist tihedalt üksteise kõrvale vormi mahub ja säti vormid täpselt parajaks.

Kata suurem taldrik toidukilega ja aseta vormid kilele. Murenda mõned küpsised kaussi, sega sulatatud võiga ja suru vormide põhja (küpsiste ja või kogused võta tunde järgi).

Säti kamaküpsised vormi, tihedalt üksteise kõrvale, et kreem ei saaks vahelt välja. Vala vormi kõigepealt valge šokolaadiga kohupiimakreem, seejärel jõhvikakreem. Aseta valmis šarlotid paariks tunniks külma tahenema.

Kaunistuseks sulata külmutatud jõhvikad. Niisked jõhvikad kalla üle tuhksuhkruga ning veereta ettevaatlikult suhkrus, kuni need on ühtlaselt kaetud. Kulub umbes pool tundi kuni jõhvikate ümber olev tuhksuhkur kuivab krõbedaks koorikuks.

Loe Kaare blogipostitust siin

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 22.02.2017 15:17

<p>Mäletan, et nende koogikeste tegemine oli tookord paras nikerdamine, sest mul polnud väikeseid ümmargusi kõrgeid koogivorme.</p><p> Aga maitsesid hästi ja nägid armsad välja :)</p>