Vokitud spargelkapsas ja šiitake seened

Hiinapärane seene-köögiviljaroog, mida saab kerge vaevaga veganitele ja taimetoitlastele kohandada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

12 kuivatatud suuremat šiitake seent

350 g brokolinit või tavalisi spargelkapsaõisikuid

3 sl maapähkliõli või maisiõli

4 õhukest ingveriviilu

4 talisibulat või rohelist sibulat

0,5 tl soola

0,25 tl suhkrut

Kaste:

1 tl kartulitärklist

1 dl seenekeetmisvett

1 sl tumedat sojakastet või 2 sl austrikastet

Valmistamine

Loputa kuivatatud seened, siis pane kaussi ja kalla peale nii palju sooja vett, et seened oleksid kaetud. Lase umbes 30 minutit pehmeneda ja paisuda. Siis loputa seened uuesti ja pane 0,5 liitri veega potti. Kuuuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 30 minutit. Lase leemes jahtuda. Võta seened ükshaaval välja, pigista kausi kohal kuivemaks. Eemalda seentelt terava noaga jalg (see viska minema) ja lõika seened pooleks. 

Lõika spargelkapsas õisikuteks. Lõika ingver õhukesteks viiludeks. Lõika talisibul 2,5 cm juppideks. 

Sega kartulitärklis u 1 dl seenekeetmisveega. Lisa sojakaste või austrikaste.

Kuumuta vokkpann tuliseks, Lisa õli, lase kuumaks. Siis lisa ingver ja talisibula valge osa. Sega paar korda, siis lisa seened. Sega paar korda, siis lisa spargelkapsas või brokolini. Kuumuta segades minut aega. 

Lisa umbes 1 dl seenekeeduvett, maitsesta soola-suhkruga. Kata pann kaanega ning kuumuta umbes 5 minutit kaane all. 

Eemalda kaas, kontrolli kas brokoli on piisavalt krõmpspehme. Lisa nüüd kartulitärklisega segatud seenevedelik, sega ja kuumuta, kuni leem on veidi paksenenud. Lisa talisibula roheline osa, sega läbi ja tõsta roog serveerimisalusele.

Nipid ja soovitused: 

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta lõpus maitsestamiseks sojakastet ja mitte austrikastet.

Retsept on mugandatud Yan-kit So raamatust "Yan-kit's classic Chinese cookbook"

LISA KOMMENTAAR