Kanavardad kinoaga

Tuntud Austraalia koka Donna Hay retseptist inspireeritud väga lihtne kanaroog, mida serveeritakse tervisliku ja põneva kinoaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kana rinnafileed või kintsuliha

4 sl kookoskreemi

2 sl Tai rohelist karripastat

Kinoa:

200 g kinoad

2-3 tl riivitud ingverijuurt

1 dl hakitud värsket koriandrit

2-3 hakitud talisibulat või rohelist sibulat

3,5 dl kanapuljongit

1 tl seesamiõli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

sektoriteks lõigatud laimi

värsket koriandrit ja münti

rohelist sibulat

Valmistamine

Loputa kinoaseemned korralikult jooksva külma vee all. Pane koos puljongiga potti ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 12-14 minutit, kuni puljong on imendunud ja kinoa on pehme.

Tõsta pott tulelt, lase 5 minutit kaane all tõmmata. Siis eemalda kaas, sega kinoa kahvliga õhuliseks. (Seda võid kuni 2 päeva varem teha; hoia kinoat kinnises karbis külmkapis).

Lõika kanafileed õhukesteks viiludeks. Sega kausis karripasta ja kookospiim ühtlaseks. Lisa kanaribad ja lase võimaluse korral 30-60 minutit maitsestuda. Siis lüki kanafileeribad grillimistikkude otsa.

Küpseta kuumal grillpannil ümberringi kuldpruuniks või küpseta kuumas grillahjus valmis.

Pane keedetud kinoa kaussi. Lisa ingver, koriander, roheline sibul ja seesamiõli. Jaota kinoa taldrikutesse, tõsta peale grillitud kanavardad, kaunista laimisektori, koriandri- ja mündilehtedega.

Algidee: Donna Hay, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.03.2018 10:51

Mõnus ja kerge!