500 g kana rinnafileed või kintsuliha
4 sl kookoskreemi
2 sl Tai rohelist karripastat
Kinoa:200 g kinoad
2-3 tl riivitud ingverijuurt
1 dl hakitud värsket koriandrit
2-3 hakitud talisibulat või rohelist sibulat
3,5 dl kanapuljongit
1 tl seesamiõli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:sektoriteks lõigatud laimi
värsket koriandrit ja münti
rohelist sibulat
Loputa kinoaseemned korralikult jooksva külma vee all. Pane koos puljongiga potti ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 12-14 minutit, kuni puljong on imendunud ja kinoa on pehme.
Tõsta pott tulelt, lase 5 minutit kaane all tõmmata. Siis eemalda kaas, sega kinoa kahvliga õhuliseks. (Seda võid kuni 2 päeva varem teha; hoia kinoat kinnises karbis külmkapis).
Lõika kanafileed õhukesteks viiludeks. Sega kausis karripasta ja kookospiim ühtlaseks. Lisa kanaribad ja lase võimaluse korral 30-60 minutit maitsestuda. Siis lüki kanafileeribad grillimistikkude otsa.
Küpseta kuumal grillpannil ümberringi kuldpruuniks või küpseta kuumas grillahjus valmis.
Pane keedetud kinoa kaussi. Lisa ingver, koriander, roheline sibul ja seesamiõli. Jaota kinoa taldrikutesse, tõsta peale grillitud kanavardad, kaunista laimisektori, koriandri- ja mündilehtedega.
Algidee: Donna Hay, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Kanavardad kinoaga
Tuntud Austraalia koka Donna Hay retseptist inspireeritud väga lihtne kanaroog, mida serveeritakse tervisliku ja põneva kinoaga.