Vokitud idandid

Hiinlased ei söö mungoa idandeid kunagi toorelt, vaid armastavad neid kergelt vokkida, nii et idandid on veel veidi krõmpsud.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g mungoa idandeid

2 sl maapähkliõli või muud õli

2 talisibulat või rohelise sibula vart

2 õhukest viilu ingverijuurt

näputäis soola

2 tl kerget sojakastet või 1 sl austrikastet

Valmistamine

Lõika talisibul umbes 1 cm juppideks, aga hoia valge ja roheline osa eraldi. Lõika ingveriviilud hästi peenikesteks "tikkudeks". 

Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli ja kuumuta. Lisa talisibula valge osa, sega läbi. Siis lisa ingver ja seejärel idandid. Kuumuta pidevalt segades 2-3 minutit, kuni idandid on soojad. Lisa näpuotsatäis soola ja roheline sibul. 

Kalla peale sojakaste või austrikaste, sega läbi ja serveeri kohe!

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku ja vegetaarse versiooni jaoks kasuta kindlasti sojakastet ja mitte austrikastet. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.01.2017 17:30

Meil süüakse mungoaidandeid päris palju, aga üldiselt toorelt. Mulle meeldisid need kergelt vokitud idandid väga ja olid ka visuaalselt väga tore lisand hiina roogadele.