Kana vürtsikas kookoskastmes

Be Siap Base Kalas on Bali saarelt pärit roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl kookosõli või maapähkliõli

250 g Bali vürtsipastat kanale

1 sidrunheinavars

1 indoneesia loorberi leht

1 kahvrilaimileht

800 g kana kintsufileesid

soola

2-3 valge pipra tera

2,5 dl kanapuljongit

2,5 dl kreemjat kookospiima

Valmistamine

Eemalda sidrunheinalt väline leht, tambi sidrunhein seejärel veidi katki. Rebi kahvrilaimileht tükkideks. Lõika kanakintsufileed umbes 2,5 cm tükkideks. Purusta valge pipra terad. 

Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa Bali vürtsipasta ja kuumuta u 2 minutit tasasel tulel, kuni pasta on aromaatne. Lisa sidrunhein, salam ehk indoneesia loorberileht, kahvrilaimileht ja kanakuubikud. Kuumuta segades veel 2 minutit, siis maitsesta soola-pipraga. 

Lisa kanapuljong, kuumuta keemiseni ja keeda minut aega. Lisa kookoskoor, kuumuta jälle keemiseni. Hauta hästi tasasel tulel, kuni kana on küps ja kaste paksenenud. 

Märkused:

  • Indoneesia loorber e. salam on levinud maitsetaim Indoneesias, mujal raskesti kättesaadav. Kui seda ei ole, siis ÄRA kasuta tavalist loorberit! Jäta üldse välja või asenda näiteks karrilehtedega. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Heinz von Holzeni raamatust "Bali Unveiled: The Secrets of Balinese Cuisine". Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.02.2017 17:20

Mulle maitses. Vürtsipasta saab varem valmis teha ja siis on väga lihtne ka veel. Pasta sobib ka mujale. Niiet teeme veel :)