Portobello seene ja apteegitilli salat

Pehme seene ja krõmpsuva jaheda apteegitilli kombinatsioon, millele kõrvitsaseemned lisavad pisut mõrkjat maitset, rahuldab peaaegu kõiki maitsemeeli.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur portobello seen e. aas-šampinjon

1 küüslauguküüs

3 tüümianioksa

näputäis Himaalaja roosat soola

2 sl oliiviõli

85 g apteegitilli e. fenkolit

0,5 sidruni mahl

0,5 sl röstimata kõrvitsaseemneid

5 g hakitud peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C.

Pane seen ahjuplaadile, kumerus allpool, puista peale küüslauk, tüümianilehed ja natuke soola. Nirista peale oliiviõli. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit, kuni seen on küps.

Samal ajal lõika apteegitill väikesteks kuubikuteks, sega ülejäänud oliiviõli ja sidrunimahlaga.

Serveerimiseks tõsta küpsetatud Portobello taldrikule. Tõsta peale apteegitill, puista peale kõrvitsaseemned ja hakitud petersell.  

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Ausalt tervislik" (Varrak, 2014). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 01.05.2021 19:35

Portobellod on minu lemmikseened poest...nüüd uues maitsvas kuues!