200 g värsket tuunikalasteiki
väike punt värsket koriandrit
2 laimi
pöidlasuurune jupp värskte ingverit
1 sl külmpressitud oliiviõli
2 tl vähendatud soolasisaldusega sojakastet
kaunistamiseks värsket tšillit
Viiluta tuunikalasteik ja haki see väikesteks tükkideks. Lisa tükid kaussi koos hakitud koriandriga ja jäta maitsestuma.
Teises kausis sega kastmeks kokku laimikoor ja -mahl, riivitud ingveri, seesamiõli, oliiviõli ja sojakaste. Maitse ja lisa vajadusel veel laimimahla, õli või sojat.
Piserda tuunikala kastmega üle ja sega õrnalt kokku. Serveeri kohe väikestes kaussides.
Retsept: Salvatore Coco, The Able Butcher restoran
Fotod: Magnus Heinmets
Tuunikala-ceviche
Restorani "The Able Butcher" itaallasest peakoka Salvatore Coco retsept, mis sobib hästi aastavahetuse pidulauale.