Angerjas loorberitel

Imeliselt lihtne viis värske angerja valmistamiseks. Bisato su l'ara retsept on populaarne Veneetsia lähistel Comacchio orus ja Murano saarel, kus seda süüakse traditsiooniliselt jõuluõhtul.

Nami-Namit varustab värske ja suitsuangerjaga PepeKala OÜ.

Kogus
neljale kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

20-30 värsket loorberilehte

800 g värsket puhastatud angerjat (nahaga!)

soola ja musta pipart

serveerimiseks sidrunisektoreid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. Laota loorberilehed madala ahjuvormi põhjale.

Lõika puhastatud angerjas umbes 100-grammisteks tükkideks, maitsesta seest kergelt soolaga ja aseta loorberilehtedele. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30-35 minutit või kuni angerjas on pehme. 

Maitsesta soola-pipraga, serveeri sidrunisektoritega. Kõrvale sobib peedisalat. 

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral piserda kalale sidrunimahla asemel veiniäädikat.
  • Kui Sul on värskeid loorberilehti rohkem, siis võid ka kalatükkide peale panna kihi loorberilehti.
  • Eriti laisk kokk keerab puhastatud angerja lihtsalt spiraaliks kokku ja asetab loorberitele puhkama. ;)
  • Loorberiangerja kõrvale sobib mõni noorem punavein, nt Valpolicella classico.
  • Antonio Carluccio soovitab loorberiangerja kõrvale peedisalatit

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 04.06.2023 09:50

Täitsa usutav viis angerja valmistamiseks :)