1 saledam rullkõrvits
150 g toorsuitsupeekonit
hakitud või viilutatud küüslauku soovi korral
1 väike punane sibul soovi korral
veidi oliiviõli
värsket tüümiani
Prae peekoniviilud pannil või ahjus kergelt krõbedaks, siis tõsta hetkeks köögipaberile tahenema. Lõika umbes 3 cm juppideks.
Lõika rullkõrvits umbes 5 mm viiludeks, aga jäta alt kokku - kaval on selleks asetada suvikõrvits nt kahe paksema pliiatsi või lõikelaua vahele, et nuga lihtsalt ei saaks lõpuni minna. Aseta sobiva suurusega ahjuvormi.
Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lõika küüslauk viiludeks või haki.
Pista suvikõrvitsaviilude vahele praetud peekonitükke ning juustulaastusid. Peale puista hakitud küüslauku või pista õhukesed küüslauguviilud samuti suvikõrvitsaviilude vahele. Tõsta peale mõned sibularibad ja nirista peale oliiviõli. Maitsesta kergelt pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni suvikõrvits on pehme, peekon krõbe ja juust sulanud.
Puista peale tüümiani ja serveeri.
Idee on leitud internetiavarustest - vt nt siit, siit ja siit. Inglise keeles kutsutakse neid Hasselback-stiilis suvikõrvitsateks, aga suvikõrvitsalõõts on meie lugejaile vast lihtsamini mõistetav. Vaata ka kartulilõõtsade ja peedilõõtsade retsepte.
Väga hea, just mõtlesin, mida nende suvikõrvitsatega peale hakata..
Roheline versioon bbq kastmega ei näe nii ilus välja, kuid maitses hästi.
Vähe vaeva nõudev, kuid väga maitsev.
Suvikõrvitsalõõtsa soovitan soojalt, tegin eelmine kuu. Väga mõnus oli ;)
Proovitud! VÄGA MAITSEV!
Valmistamisõpetusest ei suuda ma kuidagi leida, millal ja kuhu tuleb panna juust :)
CTRL+F ja otsi juust
Tomatirattad ja paprika viilud sobivad ka vahele
Proovitud ja imehea :) Esimesel korral jäi endale vaid viiluke alles :)
Suvikõrvitsalõõts
Geniaalne viis suvikõrvitsate serveerimiseks. Siin on peekoni ja juustuga variant, aga täidisega saab lõputult mängida. Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.