Krõbe juustu-puravikuvorm

"Kohalike kukeseente kõrval on juba mitmel pool metsades oma peanupud välja pistnud ka väikesed värsked puravikud, mida võib julgelt Eesti oma gurmeeseenteks pidada," kinnitab Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik ning annab põneva retseptisoovituse, kus saavad kokku värsked metsaannid ja Epiima juust.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g värskeid puravikke

1 sibul

150 g Epiima Gouda juustu

50 g võid

2 küüslauguküünt

klaasike valget veini

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

värsket või kuivatatud tüümiani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta puravikud mullast ja tükelda suupärasteks tükkideks.

Koori sibul ja tükelda suuremateks kuubikuteks.

Prae pannil või sees puravikke umbes viis minutit, siis lisa sibul ning kuumuta kuni sibul on muutunud klaasjaks.

Lisa segule näpuotsaga tüümiani, soola ning musta pipart.  Kalla pannile valge vein ning hauta umbes kümme minutit. Siis lisa vahukoor ning hauta segu kuni vahukoor on muutunud mõnusaks paksuks kastmeks. See võtab aega umbes 20 minutit.

Vala valminud segu ahjuvormi, kata Epiima Gouda juustuga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on muutunud kuldseks ja krõbedaks.  

Serveeri koos pohlamoosi ja röstsaiaga.

Foto: Lauri Laan

LISA KOMMENTAAR