"Kohalike kukeseente kõrval on juba mitmel pool metsades oma peanupud välja pistnud ka väikesed värsked puravikud, mida võib julgelt Eesti oma gurmeeseenteks pidada," kinnitab Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik ning annab põneva retseptisoovituse, kus saavad kokku värsked metsaannid ja Epiima juust.
Puhasta puravikud mullast ja tükelda suupärasteks tükkideks.
Koori sibul ja tükelda suuremateks kuubikuteks.
Prae pannil või sees puravikke umbes viis minutit, siis lisa sibul ning kuumuta kuni sibul on muutunud klaasjaks.
Lisa segule näpuotsaga tüümiani, soola ning musta pipart. Kalla pannile valge vein ning hauta umbes kümme minutit. Siis lisa vahukoor ning hauta segu kuni vahukoor on muutunud mõnusaks paksuks kastmeks. See võtab aega umbes 20 minutit.
Vala valminud segu ahjuvormi, kata Epiima Gouda juustuga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on muutunud kuldseks ja krõbedaks.
Krõbe juustu-puravikuvorm
"Kohalike kukeseente kõrval on juba mitmel pool metsades oma peanupud välja pistnud ka väikesed värsked puravikud, mida võib julgelt Eesti oma gurmeeseenteks pidada," kinnitab Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik ning annab põneva retseptisoovituse, kus saavad kokku värsked metsaannid ja Epiima juust.