700 g rasvasemat sealiha
400 g seakülg
1 sl uhmris peenestatud kadakamarju
2 tl soola
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
2 tl maisitärklist
väike pudel õlut (0,33 l)
Küpsetamiseks:3 dl lihapuljongit
Lase sealiha läbi hakklihamasina. Sega juurde maitseained ja maisitärklis. Lisa nii palju õlut, et hakkmass on tavalisest kotletitainast veidi pehmem. Prae proovitükk pannil - vajadusel lisa veel maitseaineid.
Lase segul natuke tõmmeta ja aja siis soolde. Keeruta 10-15 cm vorstijupid.
Pane vorstid võitatud ahjuvormi, vala juurde puljong. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni vorstide sisetemperatuur on 68 C.
Võid süüa vorste otse ahjust või pruunistada veel kergelt praepannil või grillil.
Retsept on mugandatud Maku.fi lehelt (Itse tehty makkara. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Mõnusad kadakamarja maitsega vorstid.</br> Kasutasin heledat lahjemat õlut ja väike õllemaitse kumas ka läbi. </br>Mulle meeldivad.
Kõigeparemad said siiski grillides. Jätsin selle ahjus küpsetamise osa vahele, vorstid laagerdusid rippudes külmikus paar päeva ja siis grillile. Väga maitsvad soojalt ja hommikuks jäi ka pool vorsti, mis maitses võileival suurepäraselt ka jahtunult.
Vorstid Soome moodi
Kadakamarjadega maitsestatud sealihavorstid.