Vorstid Soome moodi

Kadakamarjadega maitsestatud sealihavorstid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g rasvasemat sealiha

400 g seakülg

1 sl uhmris peenestatud kadakamarju

2 tl soola

1 tl värskelt jahvatatud musta pipart

2 tl maisitärklist

väike pudel õlut (0,33 l)

Küpsetamiseks:

3 dl lihapuljongit

Valmistamine

Lase sealiha läbi hakklihamasina. Sega juurde maitseained ja maisitärklis. Lisa nii palju õlut, et hakkmass on tavalisest kotletitainast veidi pehmem. Prae proovitükk pannil - vajadusel lisa veel maitseaineid. 

Lase segul natuke tõmmeta ja aja siis soolde. Keeruta 10-15 cm vorstijupid. 

Pane vorstid võitatud ahjuvormi, vala juurde puljong. Küpseta 150-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni vorstide sisetemperatuur on 68 C.

Võid süüa vorste otse ahjust või pruunistada veel kergelt praepannil või grillil. 

  • Retseptis soovitatakse kasutada "keskiolut" ehk 2,8-4,7 promillist õlu ehk tüüpilist heledat lager-tüüpi õlut :)

Retsept on mugandatud Maku.fi lehelt (Itse tehty makkara. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 06.04.2017 10:04

Mõnusad kadakamarja maitsega vorstid.</br> Kasutasin heledat lahjemat õlut ja väike õllemaitse kumas ka läbi. </br>Mulle meeldivad.

Ilse
postitatud 08.04.2017 09:18

Kõigeparemad said siiski grillides. Jätsin selle ahjus küpsetamise osa vahele, vorstid laagerdusid rippudes külmikus paar päeva ja siis grillile. Väga maitsvad soojalt ja hommikuks jäi ka pool vorsti, mis maitses võileival suurepäraselt ka jahtunult.