Sandre meunière

Ehk praetud kohafilee sidruni-petersellivõiga. Hõrk kalaroog Prantsuse köögist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kohafileed või muud valge kala fileed

soola ja valget pipart

nisujahu

ghee'd e. selitatud võid

4 sl hakitud (siledalehist) peterselli

0,75 dl värskelt pressitud sidrunimahla

Valmistamine

Maitsesta kohafileed soola-pipraga ja veereta nisujahus. 

Kuumuta veidi selitatud võid pannil,  prae maitsestatud ja jahusse kastetud kalafileesid umbes minut aega mõlemalt poolt. Tõsta kalafileed serveerimisalusele ja hoia fooliumi all või 100C ahjus soojas. 

Pühi pann köögipaberiga puhtaks, lisa paar lusikatäit võid, petersell ja sidrunimahl. Kuumuta segades ja lase võil veidi pruunistuda. 

Kalla kuum maitsevõi kalafileedele ja serveeri kohe. Kõrvale sobivad nt kartulid (düšesskartulid) ja aurutatud spinat. 

Loe veel:

Siinne retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku

LISA KOMMENTAAR