Kanamaksavardad

Ideaalne roog suvisele grillipeole.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kanamaksa

soola ja musta pipart

170 g peekonit

1 dl värsket salveid

5 punast talisibulat või väiksemat punast sibulat

Valmistamine

Sulata kanamaks aeglaselt külmkapis. Nõruta hoolega, lase köögipaberil taheneda. Riputa peale soola-pipart. 

Lõika 8 peekoniviilu pooleks, aseta lõikelauale. Tõsta igale peekoniviilule salveileht, siis keera see ümber kanamaksatüki. 

Lõika punasibulad sektoriteks. Lüki igale grillvardale vaheldumisi umbes 4 peekonisse mähitud kanamaksa ja mõned sibulasektorid. 

Grilli vardaid nõrgal kuumusel aeg-ajalt pöörates. Kanamaks on maitsvaim, kui see on keskelt veel veidi roosakas. Kaunista värskete salveilehtedega. 

Retsept on mugandatud Maku.fi lehelt. Ajakiri soovitab kõrvale pakkuda rohlist salatit ja kapparikastet. 

LISA KOMMENTAAR