750 g nahaga kanatükke
1 hakitud sibul
3 hakitud küüslauguküünt
4 punast suurt tšillikauna
0,5 tl krevetipastat
150 g hakitud tomatit
1 tl tavalist või palmisuhkrut
100 g küünlapähkleid või makadaamiapähkleid
1,25 dl tamarindipastat
praadimiseks õli
2,5 dl paksu kookospiima
2,5 dl vett
Keeda kanatükke soolaga maitsestatud keevas vees 10 minutit. Nõruta. (Kanakeeduleeme võid mõne supi jaoks jätta; siin roas pole seda rohkem vaja).
Pane sibul, küüslauk, tšillid, krevetipasta, tomat, suhkur ja pähklid ning veidi tamarindipastat köögikombaini ning töötle ühtlaseks pastaks.
Lisa pannile veidi õli, siis lisa vürtsipasta ja kuumuta segades, kuni see on mõnusalt aromaatne. Siis lisa keedetud kanatükid ning ülejäänud tamarindipasta. Lisa kookoskreem ja vesi. Keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni kana on küps. (Vajadusel lisa vahepeal veidi vett juurde).
Kui soovid, võid siinkohal kanaroa külmkappi või sügavkülma panna.
Kuumuta grillahi või BBQ-ahi hästi kuumaks. Tõsta kanatükid grillrestile ning pruunista ümberringi.
Serveeri aurutatud riisi, kookosriisi või salatiga.
Retsept on mugandatud Not Quite Nigella blogist, kes omakorda sai selle Tugu Hotel in Bali kokakoolist. Nami-Nami perenaine Pille Petersoo viibis samas hotellis 2016. aasta kevadel.
Bali kanahautis
Ayam Panggang Bumbu Terik on Bali saarelt pärit roog, kus kanatükkidega tehakse lausa kolm trikki. Esmalt keedetakse, siis praetakse ja siis grillitakse krõbedaks. Mahlane ja hea!