"Soe kihiline juustusai on aegumatu klassika, mille valmistamine ei tohiks küll kellelegi üle jõu käia isegi mitte peojärgsel hommikul – küll aga võiks selle tegemisel eelistada kodumaiseid koostisosi," soovitab Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik, kelle sõnul annab just Epiima Eesti juust roale selle õige vana kooli maitse. "Eriti mõnusa tulemuse saavutamiseks võiks peekoni ahjus krõbedaks röstida ja rohkelt kreemjat juustukastet lisada."
Valmista juustukaste. Selleks sulata potis või ja lisa jahu. Sega vispliga kuni need on täielikult segunenud ning saavutanud pisut tumedama värvi. Seejärel lisa piim ning vispelda pidevalt, et kastmesse klimpe ei tekiks. Viimasena lisa riivitud juust, sega korralikult läbi ja lisa sool.
Sooja kihilise juustusaia valmistamiseks määri saiale veidi sinepit ning lao sellele järgemööda krõbe peekon, sibul ja juustuviilud. Sinna vahele lisa ka juustukaste, et tulemus jääks eriti mahlane. Kastme peale vajuta teine saiaviil ning rösti sai võiga määritud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Soe ja turgutav juustusai
"Soe kihiline juustusai on aegumatu klassika, mille valmistamine ei tohiks küll kellelegi üle jõu käia isegi mitte peojärgsel hommikul – küll aga võiks selle tegemisel eelistada kodumaiseid koostisosi," soovitab Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik, kelle sõnul annab just Epiima Eesti juust roale selle õige vana kooli maitse. "Eriti mõnusa tulemuse saavutamiseks võiks peekoni ahjus krõbedaks röstida ja rohkelt kreemjat juustukastet lisada."