Heeringas tomatiga

Idee on pärit Jaan Välimaa 1964. a. kokaraamatust "Kalatoidud"

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 õrnsoolatud heeringafileed

peotäis kirsstomateid

2 dl hapukoore ja

majoneesi kastet

soola ja musta pipart

hakitud peterselli

Valmistamine

Lõika heeringafileed 3 cm tükkideks, aseta madalale vaagnale.

Pane paar tomatit kaunistamiseks kõrvale, ülejäänud haki väikesteks tükkideks. 

Maitsesta hapukoor ja majonees soola-pipraga, sega juurde hakitud tomatid. Tõsta kaste heeringatükkidele.

Kaunista peterselli ja neljaks lõigatud kirsstomatitega. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR