Mündised lambavardad

Lambašašlõkk kuulub šašlõkimaailma eliidi hulka. Piisavalt marinaadis seisnud ja küpseda saanud lambaliha maitse on nautimist väärt.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
50 minutit + maitsestumine
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg lambaliha

800 g suuremaid kirsstomateid

300 g šampinjone

Marinaad:

1 sl hakitud värsket münti

1,5 dl punase veini äädikat

3 sl pruuni suhkrut

3 tl sinepit

2 tl soola

4 sl õli

1 sidruni riivitud koor

1 dl valget veini

Valmistamine

Sega potis marinaadiained (v.a. vein). Kuumuta keemiseni, siis tõsta tulelt ja lase pool tundi jahtuda. Sega juurde vein.

Lõika lambaliha 2-3 cm kuubikuteks, tõsta kaussi. Vala jahtunud marinaad lihale, sega läbi. Lase külmkapis 6-8 tundi maitsestuda.

Võta liha marinaadist ja lõki vaheldumisi seente ja tomatitega varrastele. Grilli 15-20 minutit. Grillimise ajal kasta aeg-ajalt marinaadiga. 

Pille Endeni retsept ilmus ajakirjas "Kodukiri" (juuli 2009)

LISA KOMMENTAAR