Lambašašlõkk kuulub šašlõkimaailma eliidi hulka. Piisavalt marinaadis seisnud ja küpseda saanud lambaliha maitse on nautimist väärt.
1,5 kg lambaliha
800 g suuremaid kirsstomateid
300 g šampinjone
1 sl hakitud värsket münti
1,5 dl punase veini äädikat
3 sl pruuni suhkrut
3 tl sinepit
2 tl soola
4 sl õli
1 sidruni riivitud koor
1 dl valget veini
Sega potis marinaadiained (v.a. vein). Kuumuta keemiseni, siis tõsta tulelt ja lase pool tundi jahtuda. Sega juurde vein.
Lõika lambaliha 2-3 cm kuubikuteks, tõsta kaussi. Vala jahtunud marinaad lihale, sega läbi. Lase külmkapis 6-8 tundi maitsestuda.
Võta liha marinaadist ja lõki vaheldumisi seente ja tomatitega varrastele. Grilli 15-20 minutit. Grillimise ajal kasta aeg-ajalt marinaadiga.
Pille Endeni retsept ilmus ajakirjas "Kodukiri" (juuli 2009)
Mündised lambavardad
Lambašašlõkk kuulub šašlõkimaailma eliidi hulka. Piisavalt marinaadis seisnud ja küpseda saanud lambaliha maitse on nautimist väärt.