120 g külma võid
230 g nisujahu
50 g peensuhkrut
1 sl toorjuustu
pisut piim määrimiseks
Täidis:500 g kohupiima
250 g toorjuustu
4 muna
400 g suhkruga kondenspiima
125 g sulatatud võid
Serveerimiseks:Taina valmistamiseks haki jahu ja või peenikeseks puruks. Lisa suhkur, munakollased ja toorjuust ning sõtku tainas ühtlaseks. Kui tainas väga kuiv on, võid lisada lusikatäie vett; kui liiga märg, lisa lusikatäis jahu. Mässi tainas toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi*.
Siis lase tainal toatemperatuurini soojeneda ja rulli kergelt jahusel laual nelinurgaks, millega saab katta 30x22 cm vormi põhja ja küljed. Vooderda vorm tainaga, lõika servad tasaseks. Rulli ülejäänud tainas õhukeseks ja lõika sellest väikesed lehekesed koogi kaunistamiseks.
Kuumuta ahi 170 kraadini.
Täidise valmistamiseks hõõru kohupiim läbi sõela. Mikserda kohupiim, toorjuust, munad ja kondenspiim suures kausis kreemjaks. Nirista vahustamist jätkates ettevaatlikult juurde sulavõi.
Kalla täidis koogipõhjale ja kaunista pealt tainast lehekestega. Pintselda lehti piimaga ja küpseta siis kooki kuni 60 minutit, kuni see on kuldpruun, aga keskelt veel veidi võbiseb. Lase koogil täielikult jahtuda, siis pane külmkappi serveerimist ootama.
Lõika kook vahetult enne lauale andmist ruutudeks ja puista peale tuhksuhkrut. Kõrvale paku kompotipuuvilju!
Retsept on mugandatud Hannah Milesi raamatust "Toorjuustukoogid".
Väga hea kook
Tore lugeda, Karmen! Ega Sa pilti ei teinud? :)
Poola kohupiimakook
Muretainapõhjal on kohupiima, toorjuustu ja kondenspiima täidis.