Poola kohupiimakook

Muretainapõhjal on kohupiima, toorjuustu ja kondenspiima täidis.

Kogus
neljateistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

120 g külma võid

230 g nisujahu

50 g peensuhkrut

2 munakollast

1 sl toorjuustu

pisut piim määrimiseks

Täidis:

500 g kohupiima

250 g toorjuustu

4 muna

400 g suhkruga kondenspiima

125 g sulatatud võid

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Taina valmistamiseks haki jahu ja või peenikeseks puruks. Lisa suhkur, munakollased ja toorjuust ning sõtku tainas ühtlaseks. Kui tainas väga kuiv on, võid lisada lusikatäie vett; kui liiga märg, lisa lusikatäis jahu. Mässi tainas toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi*.

Siis lase tainal toatemperatuurini soojeneda ja rulli kergelt jahusel laual nelinurgaks, millega saab katta 30x22 cm vormi põhja ja küljed. Vooderda vorm tainaga, lõika servad tasaseks. Rulli ülejäänud tainas õhukeseks ja lõika sellest väikesed lehekesed koogi kaunistamiseks. 

Kuumuta ahi 170 kraadini.

Täidise valmistamiseks hõõru kohupiim läbi sõela. Mikserda kohupiim, toorjuust, munad ja kondenspiim suures kausis kreemjaks. Nirista vahustamist jätkates ettevaatlikult juurde sulavõi. 

Kalla täidis koogipõhjale ja kaunista pealt tainast lehekestega. Pintselda lehti piimaga ja küpseta siis kooki kuni 60 minutit, kuni see on kuldpruun, aga keskelt veel veidi võbiseb. Lase koogil täielikult jahtuda, siis pane külmkappi serveerimist ootama. 

Lõika kook vahetult enne lauale andmist ruutudeks ja puista peale tuhksuhkrut. Kõrvale paku kompotipuuvilju!

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid, võid võtta 375 g liivatainast või magusat muretainast.

Retsept on mugandatud Hannah Milesi raamatust "Toorjuustukoogid".

LISA KOMMENTAAR

Karmen
postitatud 08.12.2019 11:37

Väga hea kook

Pille
postitatud 08.12.2019 14:58

Tore lugeda, Karmen! Ega Sa pilti ei teinud? :)