115 g kinoad
2 sl oliiviõli
2 suurt punast sibulat
2 sl palsamiäädikat
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
2 väikest punast peeti (u 200 g)
siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Koori sibulad ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Koori peedid, riivi peene riiviga. Haki petersell.
Loputa kinoa sõelal jooksva külma vee all. Pane potti, lisa 3 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase 18 minutit haududa. Tõsta pott tulelt ja lase veel 5 minutit seista.
Kuumuta teises potis või pannil oliiviõli. Lisa sibul, kata kaanega ning lase tasakesi kaane all haududa 10 minutit. Lisa palsamiäädikas, kuumuta kiiresti läbi ja tõsta pott tulelt.
Sega juurde kinoa, sidrunimahl, riivitud peet, hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga. Puista peale veel veidi peterselli. ja serveeri.
Retsept on mugandatud Rose Ellioti raamatust "New Vegetarian Cookbook"
Soe peedi-kinoasalat
Kinoa ja toore peedi salat.