Soe peedi-kinoasalat

Kinoa ja toore peedi salat.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

115 g kinoad

2 sl oliiviõli

2 suurt punast sibulat

2 sl palsamiäädikat

2 sl värskelt pressitud sidrunimahla

2 väikest punast peeti (u 200 g)

siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Koori peedid, riivi peene riiviga. Haki petersell.

Loputa kinoa sõelal jooksva külma vee all. Pane potti, lisa 3 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase 18 minutit haududa. Tõsta pott tulelt ja lase veel 5 minutit seista. 

Kuumuta teises potis või pannil oliiviõli. Lisa sibul, kata kaanega ning lase tasakesi kaane  all haududa 10 minutit. Lisa palsamiäädikas, kuumuta kiiresti läbi ja tõsta pott tulelt. 

Sega juurde kinoa, sidrunimahl, riivitud peet, hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga. Puista peale veel veidi peterselli. ja serveeri. 

Retsept on mugandatud Rose Ellioti raamatust "New Vegetarian Cookbook"

LISA KOMMENTAAR