Sealiha Bali moodi

Aromaatne - ja lihtne - sealiharoog Bali saarelt.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
tund aega
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud sealiha (nt guljaššitükke)

1 tl soola

2 sl õli

10 pesa- ehk šalottsibulat või väikest sibulat

3 küüslauguküünt

2 punast ja 2 rohelist pikka tšillikauna

5 cm jupp värsket ingverijuurt

1,5 dl kecap manis (indoneesia vürtsikaste)

Valmistamine

Lõika sealiha 2-3 cm kuubikuteks (nn guljaššikuubikuteks). Pane potti ja kalla peale nii palju külma vett, et lihatükid oleks kaetud. Kuumuta tugeval tulel keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda umbes 45 minutit, kuni liha on pehme. Alguses koori pinnale kerkiv vaht, siis maitsesta soolaga ja keeda pehmenemiseni. 

Kui liha on küps, siis kurna liha. 

Samal ajal koori sibulad ja lõika pikkupidi pooleks ja seejärel pikkupidi õhukesteks viiludeks. Koori küüslauguküüned, siis lõika õhukesteks viiludeks. Haki tšillid peeneks (soovi korral eemalda esmalt seemned). Koori ingver ning lõika õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta suurel (vokk)pannil õli tugeval kuumusel. Lisa sibul, küüslauk, ingver ja tšilli ning prae segades 1-2 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa sealihatükid, sega läbi, siis kalla pannile kecap manis ja sega uuesti läbi. Kuumuta segades 3-4 minutit, kuni kaste kergelt pakseneb. 

Serveeri. 

Retsepti on testinud Nami-Nami toimetajad Pille ja Ilse, juuresoleva foto tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR

K
postitatud 16.02.2016 16:04

Tuli väga maitsev, terve pere sõi ja kiitis :)

Pille
postitatud 30.01.2017 14:41

Tegime 2015. aasta detsembri viimasel päeval ehk paar kuud enne me pere kolmenädalast Bali-reisi ja mäletan, et roog meeldis kõigile väga. Aromaatne ja maitsekas.