Rohelised oad Bali moodi

Bali saare köögist pärit retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 õli

2 hakitud küüslauku

3 cm jupp värsket kalganijuurt või ingverijuurt

1 suur tšillikaun

1 linnusilmatšilli

3 kahvrilaimilehte või 1 sl riivitud laimikoort

450 g rohelisi ube

veerand Hiina kapsast või värsket kapsast

0,5 tl suhkrut

soola ja musta pipart

2 dl mungoa idandeid

2 sl praetud sibularibasid

Valmistamine

Haki küüslauk. Koori ingveri- või kalganijuur, haki, lõika peenikesteks tikkudeks või riivi peene riiviga. Haki kahvrilaivilehed peeneks (või riivi laimikoor). Puhasta oad. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks. 

Kuumuta suurel (vokk)pannil õli keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk, ingver või kalgan, tšilli, siis kahvrilaimilehed või riivitud laimikoor. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 2 minutit, kuni segu on aromaatne. 

Lisa rohelised oad ja kapsaribad ning prae segades, kuni oad on erkrohelised. Lisa suhkur, maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga parajaks. Sega juurde idandid ja röstsibularibad, sega läbi ja serveeri. 

LISA KOMMENTAAR