150 g kana kintsufileed
1 sl tandoori-pastat
2 sl õli
Jogurtikaste:2 dl kreeka jogurtit
1 pakk Santa Maria Raita maitseainesegu
50 g värsket kurki
5 g hakitud värsket münti
Salati jaoks:100 g rebitud jääsalatit
6 poolitatud kirsstomatit
30 g keedetud rohelisi türgi ube
50 g konservitud ananassikuubikuid
50 g ribadeks lõigatud punast paprikat
30 g hakitud pähklisegu (nn Tudengieine) või soolapähkleid
hakitud värsket koriandrit
Valmista ette kanatükid. Lõika kanaliha umbes 3 cm kuubikuteks. Sega kanatükid tandooripasta ja õliga, maitsesta soolaga. Lase maitsestuda umbes 30 minutit.
Laota kanatükid ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni kanatükid on küpsed, ent mitte kuivad.
Valmista raita-kaste. Riivi kurk ja nõruta. Lisa kurgi viljaliha jogurtile ja maitsesta raita maitsesegu ja mündiga. Lase maitsestuda umbes 30 minutit, sega aeg-ajalt.
Salati kokkupanek.
Aseta taldrikule salatipõhja komponendid (v.a. tudengieine ja koriander). Lisa küpsed kanatükid*. Nirista peale raita-kaste, siis puista peale hakitud tudengi eine ning värske koriander.
* Eriti maitsev jääb, kui kanatükid on veel soojad.
Suu jookseb vett!
Täpselt selline nagu ma mäletasin, aitäh!
Kuna ma tandoori-pastat kohalikust kaubandusvõrgust ei leidnud, siis kasutasin Santa Maria tandoori maitseainesegu, mille segasin vähese õliga pastaks. Tegin neljakordse koguse, tandoori-segu võtsin ühe paki jagu.
Näiteks Piprapood Tallinnas müüb tandoori-pastat.
Tere! Osakb keegi teadjam kommenteerida, kust saab tandoori-pastat?
Tegin 2 portsionit ja peaks ütlema, et ka kolm saavad söönuks, kastmest viis isegi :) Aga salat väga hea, soovitan
Bestselleri Tandoori kana
Seda maitsvat kanasalatit serveeriti aastaid tagasi pealinna kohvikus Bestseller (peakokk Imre Kose). Nüüd on Nami-Nami lugejatel võimalus seda kodus ise teha :)