8 muna
4 dl (toor-roo)suhkrut
4 dl nisujahu
2 tl Dr. Oetkeri küpsetuspulber
Täidis:3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
3 dl paksu jogurtit
3 dl (külmutatud) pohli
3 Dr. Oetkeri želatiinilehte
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Niisutamiseks:3,5 dl piima
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks:1 pakk Dr. Oetkeri vanillimaitselist koogivahu pulbrit
2,5 dl piima
1 pakk Dr. Oetkeri valget suhkrumassi
1 pakk Dr. Oetkeri punast suhkrumassi
Kingitordi valmistamiseks on vaja 25x25 cm ja vähemalt 10 cm kõrget neljakandilist vormi. Määri vorm võiga ning puista üle riivsaiaga.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja siis õrnalt munavahu hulka. Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpseta 180-kraadise ahju alumisel siinil umbes 40 minutit, kuni kook on läbinisti küps (kontrolli koogi küpsust tikuga!).
Lase valmis koogil veidi vormis jahtuda, siis kummuta metallrestile jahtuma.
Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette ligunema. Vahusta rõõsk koor vanilli ja suhkruga kohevaks. Pigista želatiinilehed kuivemaks, siis sulata väheses kuumas vees. Sega jogurt ning želatiinisegu õrnalt vahukoore hulka. Viimasena sega juurde pohlad.
Lõika jahtunud biskviitpõhi neljaks kihiks, niisuta kihid vanilli- ja tavalise suhkruga maitsestatud piimaga.
Vooderda jahtunud koogivorm toidukilega ning tõsta vanillipiimaga niisutatud tordikihid ja kreem vaheldumisi vormi (põhi, kolmandik kreemist, biskviidikiht, kolmandik kreemist, biskviidikiht, kolmandik kreemist, biskviidikiht). Tõsta tort vähemalt neljaks tunniks külmkappi tahenema.
Kaunistamiseks kummuta tort vormist serveerimisalusele.
Klopi vanillimaitselise tordikreemi pulber piimaga ühtlaseks, määri kreem tordi peale ja külgedele.
Rulli valge suhkrumass õhukeseks, umbes 5 mm paksuseks plaadiks. Tõsta koogile ning laota ühtlaselt peale, nii et tort oleks kenasti kaetud.
Rulli punane suhkrumass samuti õhukeseks ja lõika sellest kenad 3 cm laiused lindid järgmiste pikkustega: 55 cm (2 tk), 15 cm (2 tk), 10 cm (3 tk). Aseta pikemad lindid risti üle tordi. 15 cm lindid pane lehvi otsteks, 2x10 cm lindid lehvi aasadeks ja üks 10 cm lint lehvile "sõlmeks" peale.
Kingitort
Dr. Oetkeri retsept ja foto.