Konjakitorud

Siit leiad põhjalikuma loo nende klassikaliste küpsetiste valmistamisest. 

Vahendid küpsetamiseks ning peolaua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
15 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Suhkruline tainas:

90 g nisujahu

90 g tuhksuhkrut

90 g piima

0,5 muna

1 tl vanillisuhkrut

Võikreem:

150 g toasooja võid

55 g toasooja suhkruga kondenspiima

75 g tuhksuhkrut

30 g konjakit või brändit

Kaunistamiseks:

150 g tumedat šokolaadi

75 g hakitud röstitud sarapuupähkleid

Valmistamine

Valmista suhkruline tainas. Pane muna, suhkur, vanillisuhkur ja piim kaussi ning sega korralikult ja pikalt, kuni suhkur on täiesti sulanud. Lisa jahu ning sega veel mõned minutid. Jäta tainas vähemalt tunniks kuni üleöö jahedasse (10-15 °C) seisma. Mida kauem tainas seisab, seda läikivamad torud tulevad.

Kata ahjuplaat silikoonmati või küpsetuspaberiga. Määri supilusikatäis tainast ringikujuliselt plaadile, nii õhukeselt ja ühtlaselt kui võimalik. Tee ühele plaadile neli ringi. Küpseta kohe 210 °C juures 8-10 minutit. Küpsenud taina värvus peab olema kollane kuni helepruun.  

Tõsta ahjuplaat lahtisele ahjuuksele või pliidile ja keera ruttu ringid koonusteks. Kui küpsenud ringid liiga kauaks plaadile seisma jäävad ja jahtuvad, ei ole neid võimalik enam rulli keerata. 

Aseta valmis koonused restile jahtuma. Toimi ülejäänud tainaga samamoodi, küpsetades neli ringi korraga, kuni tainas lõpuks otsa saab.

Valmista võikreem. Vahusta toasooja võid kuni see muutub heledamaks. Lisa sõelutud tuhksuhkur, sega läbi ning vahusta paar minutit. Nirista vahustamise käigus kreemi hulka toasoe kondenspiim. Lõpuks lisa konjak ja vahusta veel vaid nii kaua kuni kreem on ühtlane. 

Pane võikreem pritskotti ning täida jahtunud koonused kreemiga. Aseta täidetud torud 15-20 minutiks külmkappi, et kreem taheneks.

Haki ja sulata šokolaad vesivannil. Pane valmis üks kauss sulatatud šokolaadiga ja teine röstitud hakitud pähklitega. Kasta kreemiga täidetud toru otsapidi sulašokolaadi sisse ja seejärel pähklipuru sisse. Aseta restile või küpsetuspaberiga kaetud alusele tahenema. Valmis konjakitorud säilivad külmkapis õhukindlas karbis 2 päeva.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Pille Roosipuu-Laiva
postitatud 11.10.2015 22:34

Olen seda väljakutset igatsenud kaua, need on minu lemmikud.

Sandra K
postitatud 03.01.2016 20:13

Torud keerasin rulli kinnastega. Kui kõike nelja ei jõudnud sai korra ahju pandud tagasi ja muutusid uuesti rullitavaks.

Sandra K
postitatud 03.01.2016 20:11

Natukene tumedad aga maitsvad torud tulid.