Pardikoivad pähklikastmega

Fesenjan on paks hapukas hautis granaatõunasiirupi ja kreeka pähklitega (bazha). Traditsiooniliselt tehakse seda pardiga, aga võid kasutada ka kana, lihapalle, lambaliha, kala või köögivilju. Fesenjan võib olla magus, hapukas või hapukasmagus - vastavalt koka soovile.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

150 g kreeka pähkleid (u 3 dl)

6 pardikoiba (u 1,2 kg)

2 sl võid

3 sl oliiviõli

2 suurt sibulat

1 dl granaatõunasiirupit

5 dl kanapuljongit

1 sl suhkrut

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,5 tl jahvatatud kaneeli

0,5 tl musta pipart

0,25 tl riivitud muskaatpähklit

soola

Kaunistuseks:

granaatõunaseemneid

Valmistamine

Rösti pähklid ahjus või kuumal pannil kuldseks ja aromaatseks, siis jahvata. 

Kuumuta suurel kõrgete servadega pannil 1 sl võid ja 2 sl oliiviõli. Maitsesta pardikoivad soolaga, siis prae pannil või-õlisegus ümbertringi kuldpruuniks. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta pannil 1 sl võid ja 1 sl õli. Lisa hakitud sibul ja prae kuldseks. 

Lisa pannile jahvatatud pähklid, granaatõunasiirup, kanapuljong, suhkur ja vürtsid. Sega hoolega läbi, siis lisa pannile pruunistatud pardikoivad. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 1 tund. Sega aeg-ajalt. 

Kaunista granaatõunaseemnetega. 

Serveeri valge (chelow polow) või kollase riisiga (parsi polow). 

Retsept ilmus raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Pärsia peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.03.2016 11:42

Minu vanema tütre lemmikroog, seda juba paar aastat. Kui pardikoibi ostan, soovib alati "seda granaatõunaga tumedat asja". Hetkel tütar seitsmene :)