150 g kreeka pähkleid (u 3 dl)
6 pardikoiba (u 1,2 kg)
2 sl võid
3 sl oliiviõli
2 suurt sibulat
1 dl granaatõunasiirupit
5 dl kanapuljongit
1 sl suhkrut
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl musta pipart
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
Kaunistuseks:Rösti pähklid ahjus või kuumal pannil kuldseks ja aromaatseks, siis jahvata.
Kuumuta suurel kõrgete servadega pannil 1 sl võid ja 2 sl oliiviõli. Maitsesta pardikoivad soolaga, siis prae pannil või-õlisegus ümbertringi kuldpruuniks. Tõsta kõrvale.
Kuumuta pannil 1 sl võid ja 1 sl õli. Lisa hakitud sibul ja prae kuldseks.
Lisa pannile jahvatatud pähklid, granaatõunasiirup, kanapuljong, suhkur ja vürtsid. Sega hoolega läbi, siis lisa pannile pruunistatud pardikoivad. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 1 tund. Sega aeg-ajalt.
Kaunista granaatõunaseemnetega.
Serveeri valge (chelow polow) või kollase riisiga (parsi polow).
Retsept ilmus raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Pärsia peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp.
Minu vanema tütre lemmikroog, seda juba paar aastat. Kui pardikoibi ostan, soovib alati "seda granaatõunaga tumedat asja". Hetkel tütar seitsmene :)
Pardikoivad pähklikastmega
Fesenjan on paks hapukas hautis granaatõunasiirupi ja kreeka pähklitega (bazha). Traditsiooniliselt tehakse seda pardiga, aga võid kasutada ka kana, lihapalle, lambaliha, kala või köögivilju. Fesenjan võib olla magus, hapukas või hapukasmagus - vastavalt koka soovile.