Kana-pestolasanje

Siin lasanjes ei ole lisaks juustukastmele tomati-hakklihatäidis vaid hoopis pesto-kanatäidis.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9 lasanjeplaati

Kanatäidis:

500 g kanafileed

1 hakitud küüslauguküüs

1 hakitud sibul

praadimiseks õli

Juustukaste:

3 sl õli

5 sl nisujahu

8 dl piima

200 g sulatatud juustu (Merevaik)

1 dl pestot

0,5 tl musta pipart

Valmistamine

Lõika kanafilee väikesteks tükkideks. Haki sibul ja küüslauk. Pruunista sibul õlis, lisa kanafileetükid ja pruunista ka need ümberringi. Siis lisa küüslauk ning prae kergelt läbi. 

Juustukastme jaoks kuumuta jahu 3 sl õlis kuldkollaseks, kalla juurde külm piim ja kuumuta segades paksenemiseni. Lisa pestokaste ja vähehaaval ka sulatatud juust. Maitsesta pipraga ning kuumuta segades, kuni juust on sulanud. (Kaste on üsna vedel.)

Tõsta sobiva suurusega kandilise vormi põhja veerand juustukastmest ja veerand lihakogusest; kata kolme lasanjeplaadiga. Korda sama veel kaks korda ja kata viimased lasanjeplaadid juustukastmega. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 °C ahjus 45 minutit.

Tõsta ahjust ja lase enne serveerimist 10 minutit järelvalmida.

Maire Suitsu retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine, siin mugandustega. 

LISA KOMMENTAAR