500-600 g kanafileed või kanakintsuliha
1 hakitud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
praadimiseks õli
Juustukaste:3 sl õli või võid
5 sl e. 0,75 dl nisujahu
8 dl piima
200-250 g sulatatud juustu (Merevaik)
100 g e. u 1 dl basiilikupestot
soola ja musta pipart
Lõika kanafilee väikesteks tükkideks. Haki sibul ja küüslauk. Pruunista sibul õlis, lisa kanafileetükid ja pruunista ka need ümberringi. Siis lisa küüslauk ning prae kergelt läbi.
Juustukastme jaoks kuumuta potis õli või või. Lisa jahu ja kuumuta segades, kuni jahusegu on kuldne. Kalla juurde külm piim ja kuumuta segades-vispeldades keskmisel kuumusel, kuni kaste pakseneb.
Lisa pestokaste ja vähehaaval ka sulatatud juust. Maitsesta soola-pipraga ning kuumuta segades, kuni juust on sulanud. (Kaste on üsna vedel.)
Tõsta lasanjevormi põhja õhuke kiht pesto-juustukastet. Siis aseta peale 3 lasanjeplaati.
Nüüd kalla peale umbes kolmandik pesto-juustukastmest, sellele laota pool kanatäidisest. Tõsta peale 3 lasanjeplaati.
Kalla peale pool ülejäänud pesto-juustukastmest, siis ülejäänud kanatäidis. Aseta peale viimased 3 lasanjeplaati.
Kalla peale ülejäänud pesto-juustukaste.
Küpseta lasanjet 200°C ahjus 45 minutit. Kui vormiroog liialt pruunistuma kipub, siis kata küpsetamise teises pooles küpsetuspaberi või fooliumiga.
Tõsta ahjust ja lase enne serveerimist 10 minutit taheneda - siis on lasanjet lihtsalt portsjoniteks jagada.
Retsept mugandatud siit.
Kana-pestolasanje
(Marineeritud) kanatükkide, pesto ja sulatatud juustuga lasanje.