Kana-pestolasanje

(Marineeritud) kanatükkide, pesto ja sulatatud juustuga lasanje.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9 lasanjeplaati

Kanatäidis:

500-600 g kanafileed või kanakintsuliha

1 hakitud sibul

1 hakitud küüslauguküüs

praadimiseks õli

Juustukaste:

3 sl õli või võid

5 sl e. 0,75 dl nisujahu

8 dl piima

200-250 g sulatatud juustu (Merevaik)

100 g e. u 1 dl basiilikupestot

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kanafilee väikesteks tükkideks. Haki sibul ja küüslauk. Pruunista sibul õlis, lisa kanafileetükid ja pruunista ka need ümberringi. Siis lisa küüslauk ning prae kergelt läbi. 

Juustukastme jaoks kuumuta potis õli või või. Lisa jahu ja kuumuta segades, kuni jahusegu on kuldne. Kalla juurde külm piim ja kuumuta segades-vispeldades keskmisel kuumusel, kuni kaste pakseneb.

Lisa pestokaste ja vähehaaval ka sulatatud juust. Maitsesta soola-pipraga ning kuumuta segades, kuni juust on sulanud. (Kaste on üsna vedel.)

Tõsta lasanjevormi põhja õhuke kiht pesto-juustukastet. Siis aseta peale 3 lasanjeplaati.

Nüüd kalla peale umbes kolmandik pesto-juustukastmest, sellele laota pool kanatäidisest. Tõsta peale 3 lasanjeplaati.

Kalla peale pool ülejäänud pesto-juustukastmest, siis ülejäänud kanatäidis. Aseta peale viimased 3 lasanjeplaati.

Kalla peale ülejäänud pesto-juustukaste.

Küpseta lasanjet 200°C ahjus 45 minutit. Kui vormiroog liialt pruunistuma kipub, siis kata küpsetamise teises pooles küpsetuspaberi või fooliumiga. 

Tõsta ahjust ja lase enne serveerimist 10 minutit taheneda - siis on lasanjet lihtsalt portsjoniteks jagada.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli kasutatud marineeritud/maitsestatud kanafileeribasid. Kui soovid maitseküllasemat lasanjet, siis võid samuti seda teha. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.01.2024 09:19

Tegin värske kanafileega, sulajuustu panin 200 g. Väga mõnus jäi!