400 g kastanijahu
3 sl kookospalmisuhkrut või tooroosuhkrut
näpuotsaga soola
1 apelsini riivitud koor soovi korral
5 dl vett
3 sl külmpressitud oliiviõli
50 g rosinaid
50 g piinia- või seedermänniseemneid
1 rosmariinioksa lehed
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20x30 cm koogivorm või 24 cm läbimõõduga koogivorm kergelt õliga või vooderda küpsetuspaberiga.
Pane rosinad kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase u 10 minutit paisuda.
Samal ajal sõelu kaussi kastanijahu, lisa suhkur, sool ja apelsinikoor. Vispelda vähehaaval juurde umbes 5 dl vett, kuni saad hapukoorepaksuse taina (vett võib kuluda ka veidi vähem või rohkem). Klopi juurde 2 sl oliiviõli ja jäta tainas 30 minutiks seisma, kui võimalik.
Kalla tainas vormi. Puista peale nõrutatud ja köögipaberil tahendatud rosinad, piiniaseemned, rosmariinilehekesed. Nirista peale umbes supilusikatäis oliiviõli.
Küpseta u 30 minutit, kuni koogi pinnale pisikesed praod tekivad. Ära üle küpseta, sest siis muutub castagnaccio kuivaks ja tuimaks.
Kook säilib paar päeva toatemperatuuril kinnises karbis. Ära külmkappi pane!
Castagnaccio
Ehk Liguuria ja Toscana kastanijahukook. Vähemagus ja veidi pannkoogilaadne.