Castagnaccio

Ehk Liguuria ja Toscana kastanijahukook. Vähemagus ja veidi pannkoogilaadne.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g kastanijahu

3 sl kookospalmisuhkrut või tooroosuhkrut

näpuotsaga soola

1 apelsini riivitud koor soovi korral

5 dl vett

3 sl külmpressitud oliiviõli

50 g rosinaid

50 g piinia- või seedermänniseemneid

1 rosmariinioksa lehed

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20x30 cm koogivorm või 24 cm läbimõõduga koogivorm kergelt õliga või vooderda küpsetuspaberiga. 

Pane rosinad kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase u 10 minutit paisuda. 

Samal ajal sõelu kaussi kastanijahu, lisa suhkur, sool ja apelsinikoor. Vispelda vähehaaval juurde umbes 5 dl vett, kuni saad hapukoorepaksuse taina (vett võib kuluda ka veidi vähem või rohkem). Klopi juurde 2 sl oliiviõli ja jäta tainas 30 minutiks seisma, kui võimalik.

Kalla tainas vormi. Puista peale nõrutatud ja köögipaberil tahendatud rosinad, piiniaseemned, rosmariinilehekesed. Nirista peale umbes supilusikatäis oliiviõli.

Küpseta u 30 minutit, kuni koogi pinnale pisikesed praod tekivad. Ära üle küpseta, sest siis muutub castagnaccio kuivaks ja tuimaks. 

Kook säilib paar päeva toatemperatuuril kinnises karbis. Ära külmkappi pane!

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR