Sobanuudlisalat spargelkapsa ja vürtsikastmega

Jaapani tatranuudlid ehk sobanuudlid on siin segatud spargelkapsaõisikute ning vürtsika kastmega. Värvikirev salat sobib ka veganitele ning kuna seda serveeritakse jahtunult, siis näiteks ka erinevatele selvelaudadele. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Salatikomponendid:

400 g soba ehk tatranuudleid

1 punane tšilli

400 g spargelkapsaõisikuid (nt Härmavili brokoli)

4 talisibulat või peotäis mugullauku

kimp värsket koriandrit

musti seesamiseemneid

Salatikaste:

2 sl sojakastet

2 tl seesamiõli

2 sl oliiviõli

sorts sriracha küüslaugu-tšillikastet

2 cm jupp värsket ingverit riivituna

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel väikeses kausis. 

Keeda sobanuudlid vastavalt pakendi juhistele al dente, siis jahuta kiiresti jooksva külma vee all ja nõruta korralikult. Pane suurde kaussi, sega juurde salatikaste ning sega korralikult läbi.

Keeda spargelkapsaõisikuid soolaga maitsestatud vees u 3 minutit, siis jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta hoolega. Lisa salatikaussi. 

Lõika tšilli viiludeks ning sibul või mugulauk juppideks, lisa salatikaussi. Lisa koriandrilehed. Sega veel kord korralikult läbi, siis tõsta salat serveerimisalusele. Puista peale mustad seesamiseemned ja serveeri. 

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast ELLE mat & vin 3/2015.

LISA KOMMENTAAR