Pärsia ürdiriis ehk roheline pilaff

Pärsia ürdiriis (sabzi polow) sobib kõiksugu liha- ja kalaroogade lisandiks. Serveeritakse alati Pärsia uue aasta alguse ehk nowruz-pidustustel, mis kattuvad meie kevadise pööripäevaga. Ürdiriisi lisandiks pakutakse tihti valget kala, eriti suitsutatud turska.

Kui sul on, võid roale lisada ka värskeid lambaläätselehti või sibulapealseid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g basmatiriisi

näpuotsaga safraniniite + 2 sl kuuma vett

2 sl võid

1 sibul

väike kimp koriandrit

väike kimp tilli

väike kimp peterselli

veidi värsket münti soovi korral

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

5 dl keeva vett

Valmistamine

Pane riis sõelale ja pese korralikult jooksva vee all. Nõruta.

Sega safran kuuma veega, lase veidi tõmmata.

Kuumuta või potis, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks.

Siis lisa peenelt hakitud ürdid, kuumuta läbi. Lisa sool, pipar ja safranileotis.

Lisa kuum vesi, sega hoolega läbi. Lisa riis. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 15–20 minutit või kuni riis on küps.

Serveeri. 

Loe veel:

Retsept ilmus raamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Pärsia peatükis; pildi tegi Juta Kübarsepp. Fotol paremal üleval on kuulus Pärsia juveeliriis.

LISA KOMMENTAAR