Pärsia ürdiriis (sabzi polow) sobib kõiksugu liha- ja kalaroogade lisandiks. Serveeritakse alati Pärsia uue aasta alguse ehk nowruz-pidustustel, mis kattuvad meie kevadise pööripäevaga. Ürdiriisi lisandiks pakutakse tihti valget kala, eriti suitsutatud turska.
Kui sul on, võid roale lisada ka värskeid lambaläätselehti või sibulapealseid.
Pane riis sõelale ja pese korralikult jooksva vee all. Nõruta.
Sega safran kuuma veega, lase veidi tõmmata.
Kuumuta või potis, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks.
Siis lisa peenelt hakitud ürdid, kuumuta läbi. Lisa sool, pipar ja safranileotis.
Lisa kuum vesi, sega hoolega läbi. Lisa riis. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 15–20 minutit või kuni riis on küps.
Pärsia ürdiriis ehk roheline pilaff
Pärsia ürdiriis (sabzi polow) sobib kõiksugu liha- ja kalaroogade lisandiks. Serveeritakse alati Pärsia uue aasta alguse ehk nowruz-pidustustel, mis kattuvad meie kevadise pööripäevaga. Ürdiriisi lisandiks pakutakse tihti valget kala, eriti suitsutatud turska.
Kui sul on, võid roale lisada ka värskeid lambaläätselehti või sibulapealseid.