Nigella lambafileesalat

Toekas salat tallefileega, kus on ühendatud Tai köögi (tšilli, kalakaste) ja Inglise köögi (talleliha, münt) maitsed. 

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Salat:

2 tl küüslaugumaitselist oliiviõli

1 noore lamba sisefilee (u 250 g)

180 g erinevaid salatilehti

3 sl hakitud värsket münti

Salatikaste:

2 sl nam pla kalakastet

1 sl punasesõstraželeed

2 sl riisiäädikat

1 tl (Tamari) sojakastet

0.25 tl tšillihelbeid või viilutatud punane tšilli

1 viilutatud talisibul

Valmistamine

Kuumuta küüslauguga maitsestatud õli paksupõhjalisel pannil. Prae tallefileed 5 minutit ühelt poolt, siis pööra ringi ja prae 2,5 minutit teiselt poolt. Keera praetud liha fooliumisse ja lase seal järelküpseda umbes 5 minutit.

Vispelda keskmise suurusega kausis kastmeained omavahel. Kui liha on piisavalt puhanud, siis ava fooliumipakike ja kalla pakikesse kogunenud lihamahlad samuti salatikastme hulka. 

Lõika liha hästi õhukesteks ribadeks või viiludeks, lisa samuti salatikastmesse maitsestuma. 

Jaota salatilehed taldrikutele või vaagnale, tõsta lambaliha koos kastmega peale. Puista kõige peale hakitud mündilehed ja serveeri.  

Retsept on Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express". Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta kindlasti Tamari sojakastet. 

LISA KOMMENTAAR