Fellini veiselihavõileib

Fellini röstitud leib ja aeglaselt küpsenud lihaveise sisetükk koos riisikate, veise luuüdi ja majoneesiga on kindlalt kohvikukülastajate lemmikute hulgas. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Valmistamine

Maitsesta veiseliha 24h enne küpsetamist soola ja pipraga, hoia külmikus. 

Pool tundi enne küpsetamist võta liha välja, et see jõuaks natuke soojeneda. Prae liha pannil, kuni see saab pruunika jume. Tükelda tüümian või rosmariin, haki kooritud küüslauk peeneks ja sega teriyaki-kastmega. Määri saadud seguga liha kokku ning küpseta 58-kraadises ahjus seni, kuni sisetemperatuur on tõusnud 56 kraadini (2-2,5 tundi). 

Lükka toruluu seest luuüdi näpuga välja ja pane ööpäevaks 10% soolalahusesse maitsestuma. Enne küpsetamist kuivata üdi hoolikalt. Küpseta luuüdi ahjus 5-7 minutit, seejärel kuumuta põletiga kuldseks. 

Pane õhukeseks ratasteks lõigatud sibul eelmisel päeval soolast, äädikast, suhkrust ja mineraalveest tehtud marinaadi, lase 24 tundi maitsestuda. 

Toorjuustukreemiks mikserda toorjuust, vahukoor ja hakitud murulauk kreemjaks massiks, maitsesta soola-pipraga. 

Maitsesta roheline salat viinamarjaseemneõli ja sidruniga. 

Serveerimiseks lõika lihast õhukesed viilude. Rösti leib krõbedaks, lase jahtuda. Määri toorjuustukreemiga, lao peale salat, veiseliha, marineeritud sibularattad, marineeritud riisikad ja nirista peale karulaugumajoneesi. Lõpuks lisa kuum luuüdi ja jõhvikad või pohlad. 

Retsept ilmus ajakirjas Toit & Trend (juuli-august 2015)

LISA KOMMENTAAR