1.4 kg lacinato- lehtkapsast
3 sl oliiviõli
0.75 tl tšillihelbeid
2 sibulat
4 sl riivitud Parmesani juustu
1 dl riivsaia (prae oliiviõlis krõbedaks)
soola ja musta pipart
Pese lehtkapsas hoolikalt, eemalda varred ja leherootsud, rebi lehed tükkideks. Haki sibul. Koori küüslauk, lõika viiludeks.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa umbes 1 tl soola. Lisa lehtkapsalehed ning keeda minut aega, kuni lehed erkroheliseks muutuvad. Tõsta lehtkapsas suurele sõelale ning jahuta kiiresti jooksva külma vee all, et peatada edasine küpsemine. Nõruta ja tõsta ootele.
Kuumuta suurel pannil 2 sl oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa anšoovisefileed ja kuumuta neid tasasel tulel pidevalt segades, kuni anšoovised on "lahustunud". Lisa hakitud sibul, tšillihelbed, sool-pipar ning jätka kuumutamist 8-10 minutit, kuni sibul on pehme.
Lisa eelnevalt kuumutatud ja nõrutatud lehtkapsas ning küüslauk. Lisa veel supilusikatäis oliiviõli. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit.
Võta pann tulelt, sega juurde riivsai ning riivitud parmesan.
Mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Natuke jändamist on aga minu arvates tasub see ennast ära. Mulle väga maitses, kindlasti teen veel. Anšoovis on oluline komponent selle maitseelamuse juures ;)
Lehtkapsas Toscana moodi
Serveeri keedetud makaronidega või näiteks röstitud nisuleival. Kõige parem jääb see tumerohelisest lacinato-tüüpi lehtkapsast.