soola ja musta pipart
1 väike sibul
Ürdivinegrett:3 sl punase veini äädikat
1 väike šalottsibul
0.25 tl soola
3 sl oliiviõli
1 sl hakitud värsket punet
1 sl hakitud värsket peterselli
1 sl hakitud värsket murulauku
Sulata süda korralikult, siis valmista see grillimiseks ette. Esmalt tuleks terava noa abil eemaldada südame ülaosas olev rasv. Siis vaata südamele "ülevalt otsa" ja vastavalt südame kujule lõika see 2-4 korralikuks tükiks. Seejärel eemalda ettevaatlikult südame "siseküljele" jäävad võrku meenutavad kelmed ja kiud. Lõpuks lõika süda umbes 5 mm paksusteks viiludeks.
Maitsesta lihaviilud soolaga, lisa hakitud sibul ja oliiviõli ning lase 1-24 tundi külmkapis maitsestuda.
Sega vinegreti jaoks veiniäädikas, õli, hakitud sibul ja sool ning lase 5-10 minutit tõmmata. Sega juurde hakitud maitseroheline.
Grilli lihaviilud kuumade süte kohal, vajadusel grillvarraste otsas või grillresti peal. Küpseta medium rare astmeni (2-3 minutit ühelt ja 2-3 minutit teiselt poolt).
Aseta rukolalehed serveerimisalus(t)ele, tõsta peale südameviilud ja kõige peale vinegrett.
Grillitud veisesüda ürdivinegretiga
USA koka Michael Ruhlmani retsept vasika- või veisesüdame valmistamiseks.