Hautatud küüslauguvõrsed

Balkanipärane viis küüslauguvõrsete (garlic scapes) valmistamiseks. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl tumedat pruuni suhkrut

250 g küüslauguvõrseid

400 g tükeldatud tomateid

180 ml kuiva valget veini

soola ja musta pipart

1 sl hakitud värsket peterselli

4 sl praetud halloumi juustu kuubikuid või brõnsat või fetajuustu

Valmistamine

Eemalda küüslauguvõrsetelt õienupu ülemine osa - see kõrbeks praadides lihtsalt ära. Lõika küüslauguvõrsed umbes 5 cm juppideks.

Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel, lisa suhkur. Kuumuta segades 2-3 minutit, et suhkur karamelliseeruks. Siis lisa trimmitud küüslauguvõrsed. Kata pann kaanega ning prae tugevamal kuumusel umbes 3 minutit, aeg-ajalt panni raputades. 

Lisa tomatid ja vein. Kata pann kaanega, alanda kuumust ning kuumuta tasasel tulel 8-10 minutit, kuni küüslauguvõrsed on krõmpspehmed. 

Maitsesta, siis sega juurde petersell ning (praetud) juustukuubikud. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.

Inspiratsioon: William Woys Weaver @ Mother Earth News

LISA KOMMENTAAR

kiilike
postitatud 08.07.2015 15:06

Hää oli. Jätsin ära suhkru ja asendasin kuiva veini koduse tikriveini vastu :) Väga hea lisand liha kõrvale.

Pille
postitatud 08.07.2015 21:29

Minu arust olid ka väga-väga mõnusad, Kiilike! Ma tegin esimesel korral ikka retsepti järgi, aga järgmisel korral suhkrut ei pane, mulle tundus ka, et kõlbaks ka ilma..

kiilike
postitatud 09.07.2015 10:44

Ma ikka pean mainima, et vein oli magus ja aurustus hautamise käigus peaaegu ära st järgi jäi selline karamelline kleepuv kaste. Lisandiks oli küüslauguvõrsetele kanafilee ja maasikad. Tegin veel korra ja siis panin veini rohkem ja see ei aurustunud ära. Maitse oli hää aga mitte nii hea kui selle karamellise kastmega. Järeldaks, et magusaine on vajalik hea maitse jaoks ..

Marika Pulver
postitatud 29.06.2016 12:39

Tundub huvitav!