2 sl külmpressitud oliiviõli
250 g küüslauguvõrseid
400 g tükeldatud tomateid
180 ml kuiva valget veini
soola ja musta pipart
1 sl hakitud värsket peterselli
4 sl praetud halloumi juustu kuubikuid või brõnsat või fetajuustu
Eemalda küüslauguvõrsetelt õienupu ülemine osa - see kõrbeks praadides lihtsalt ära. Lõika küüslauguvõrsed umbes 5 cm juppideks.
Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel, lisa suhkur. Kuumuta segades 2-3 minutit, et suhkur karamelliseeruks. Siis lisa trimmitud küüslauguvõrsed. Kata pann kaanega ning prae tugevamal kuumusel umbes 3 minutit, aeg-ajalt panni raputades.
Lisa tomatid ja vein. Kata pann kaanega, alanda kuumust ning kuumuta tasasel tulel 8-10 minutit, kuni küüslauguvõrsed on krõmpspehmed.
Maitsesta, siis sega juurde petersell ning (praetud) juustukuubikud. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.
Inspiratsioon: William Woys Weaver @ Mother Earth News
Hää oli. Jätsin ära suhkru ja asendasin kuiva veini koduse tikriveini vastu :) Väga hea lisand liha kõrvale.
Minu arust olid ka väga-väga mõnusad, Kiilike! Ma tegin esimesel korral ikka retsepti järgi, aga järgmisel korral suhkrut ei pane, mulle tundus ka, et kõlbaks ka ilma..
Ma ikka pean mainima, et vein oli magus ja aurustus hautamise käigus peaaegu ära st järgi jäi selline karamelline kleepuv kaste. Lisandiks oli küüslauguvõrsetele kanafilee ja maasikad. Tegin veel korra ja siis panin veini rohkem ja see ei aurustunud ära. Maitse oli hää aga mitte nii hea kui selle karamellise kastmega. Järeldaks, et magusaine on vajalik hea maitse jaoks ..
Tundub huvitav!
Hautatud küüslauguvõrsed
Balkanipärane viis küüslauguvõrsete (garlic scapes) valmistamiseks.