Zucchine a Spezzatino retseptiidee on pärit Anna Tasca Lanza kokakoolist Sitsiilias. Suveroog.
4 sl külmpressitud oliiviõli
1 suur sibul
2 suvikõrvitsat
1 tl peenikest meresoola
2.5 dl head tomatikastet või 400 g purustatud tomateid
2 sl hakitud värsket basiilikut
riivitud parmesani juustu
Haki sibul. Koori suvikõrvits ja lõika tükkideks. Haki basiilik, riivi parmesan.
Kuumuta potis oliiviõli, lisa sibul ja prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa suvikõrvits ja prae segades 2 minutit.
Sega juurde tomatikaste, siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel kaane all umbes 15-20 minutit, kuni suvikõrvits on pehme.
Tõsta pott tulelt, sega juurde basiilik. Jaota taldrikutesse, puista peale parmesan.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Suvikõrvitsad tomatikastmes
Zucchine a Spezzatino retseptiidee on pärit Anna Tasca Lanza kokakoolist Sitsiilias. Suveroog.