Suvikõrvitsad tomatikastmes

Zucchine a Spezzatino  retseptiidee on pärit Anna Tasca Lanza kokakoolist Sitsiilias. Suveroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 suur sibul

2 suvikõrvitsat

1 tl peenikest meresoola

2.5 dl head tomatikastet või 400 g purustatud tomateid

2 sl hakitud värsket basiilikut

riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Haki sibul. Koori suvikõrvits ja lõika tükkideks. Haki basiilik, riivi parmesan. 

Kuumuta potis oliiviõli, lisa sibul ja prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme. Lisa suvikõrvits ja prae segades 2 minutit. 

Sega juurde tomatikaste, siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel kaane all umbes 15-20 minutit, kuni suvikõrvits on pehme. 

Tõsta pott tulelt, sega juurde basiilik. Jaota taldrikutesse, puista peale parmesan.

Nipid ja soovitused:

  • Vegan-versiooni jaoks jäta parmesan ära või kasuta näiteks vegan-'parmesani'
  • Paleo-versiooni jaoks jäta juust lisamata.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR