250 g kohupiima
100 g pehmet võid või mahedamaitselist õli
1 suur muna
450 g Juubeli vm tordipulbrit
5 sl rosinaid
1 dl vett
Hõõru kohupiim ühtlaseks, lisa pehme või, muna ja tordipulber. Sega juurde rosinad ning umbes detsiliiter vett, et saaksid ühtlase, ent mitte liiga vedela, taina.
Tõsta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud 1,5liitrisesse keeksivormi. Küpseta 165kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks on pealt kuldne ning keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase valmis koogil vormis jahtuda, siis kummuta vormist välja, lõika viiludeks ja serveeri.
Retsept on pärit Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988, veidi mugandatud), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
millegipärast vajuvad sellel keeksil rosinad kõik põhja :)
See on hea variant ka muffinite tegemiseks :) Kuna taigen aga tuleb (vähemalt Juubeli) tordipulbriga väga magus, lisan hoopiski kuivatatud jõhvikaid - need annavad natuke hapukat mekki magusa kõrvale. Silikoonist muffinivormidega sain 16 tk. Retseptis pidin vastavalt külmkapis leiduvale panema 200 g kohupiima ja 2 väikest muna, aga tuli minu arvates paraja paksusega taigen, üks laste lemmikutest, kiire ja lihtne :)
Mahlane kohupiimakeeks (tordipulbriga)
Mahlane ja lihtsalt valmistatav kohupiimakeeks. Meie kasutasime Juubeli tordipulbrit, aga eks sobivad ka teised.