5 dl toortatratangu
200 g kooritud kõrvitsaseemneid
100-200 g (kooritud) mandleid
2.5 dl kookoshelbeid
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1-2 hästi küpset banaani
2 sl oliiviõli või kookosrasva
2 sl vahtrasiirupit
Sega suures kausis tatar, kõrvitsaseemned, mandlid ja kookoshelbed, lisa kaneel ja ingver.
Tambi väiksemas kausis banaanid katki, lisa oliiviõli või kookosrasv ning vahtrasiirup. Sega ühtlaseks, siis kalla segu kuivainete hulka ja sega, kuni kõik on kenasti ja ühtlaselt jagunenud.
Laota suurele ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni müsli on krõbe ja kenasti kuldne. Hoia silma peal, et mitte ära kõrvetada, samuti võiks müslit küpsetamise ajal 1-2 korda segada.
Lase täielikult jahtuda, siis tõsta sobiva suurusega purki või karpi.
(Mugandatud Entre Jardins lehelt).
NIPID: vahtrasiirupi asemel võid kasutada ka mett, ent siis pole see enam veganlik müsli. Samuti võid katsetada teiste seemnete ja pähklitega.
Tegin meega, pool kogust. VÄGA mõnus ja väga toitev.
Kas tatar on keetmata.
Jah, muidugi, Lyspeth.
Meil hambad tatrast hästi läbi ei läinud. Lõhn ja maitse olid isuäratavad, aga suur osa granolast jäi kahjuks seisma.
Kindlasti tuleb kasutada toortatratangu, siis pole muret, et hambad läbi ei lähe! :)
Krõbe tatramüsli
Väga mõnus ja kerge tatramekiga krõbe müsli ehk siis tatragranola. Kui soovid magusamat, siis tõsta vahtrasiirupi kogust.